anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego jestem ukarana za to że klient nie chce zwrotu pieniędzy???

every_day
#9 Pomysłodawca

Klient w gorącym okresie przedświątecznym dostał omyłkowo od nas nie ten rozmiar. Bijemysię w piersi - nasza wina..... po rozmowie telefonicznej zadeklarowaliśmy ponowną wysyłkę we właściwym rozmiarze..... pech chciał, że była to przesyłka pobraniowa..... prosimy klienta o nr konta na pokrycie ponownej przesyłki pobraniowej... klient wysyła nr konta jednak ten okazuje się za krótki. Informujmy klienta o tym smsem i prosimy o poprawny nr konta. Klient milczy. Krew nas zalewa jak odmawia odbioru przesyłki pobraniowej, bo nie dostał pieniędzy.... i tu się zaczyna Meksyk..... jesteśmy oszustami, złodziejami i innym gorszym sortem ... zgłosi nas na policję i gdzie tam jeszcze może..... w międzyczasie zgłasza reklamację.... dla świętego spokoju uznajemy ją i nie chcemy zwrotu towaru, który otrzymał w niewłaściwym rozmiarze.... chcemy jedynie jednego - numeru konta by zakończyć kontakt z tym niezrównoważonym człowiekiem..... piszemy my wielokrotnie, pisze do niego allegro..... i wciąż cisza..... sprawa trwa od 22 grudnia.... i w końcu co? szanowny klient jednak żyje i ma się świetnie , bo wystawia negatywa, że jesteśmy oszustami i on nie dostał swoich ciężko zarobionych pieniędzy (mówimy o kwocie 50zł) i że zgłosił sprawę na policję..... i powiedźcie tu jak z takim typem postepować????/ allegro oczywiście wypina się żeby usunąć taki negatyw i poucza, że powinniśmy skontaktować się z klientem.... przepraszam jak..... mamy pojechać na drugi koniec Polski i rozwinąć przed nim czerwony dywan i wręczyć bilet na wycieczkę życia????

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@every_day 

Widzę, że w tej sprawie odpowiedzieliśmy Tobie wyczerpująco drogą mailowo i nadal prowadzisz tam z nami rozmowę, dlatego tu pozwolisz, że nie będę się udzielał. Pamiętaj, że jeśli odpowiedź Doradców jest niewystarczająca lub nie zgadzasz się z naszym stanowiskiem - masz prawo złożyć reklamację.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

every_day
#9 Pomysłodawca

Jak porozumieć się z klientem który mnie zastrasza ? Tylko tyle chce wiedzieć??? 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@every_day 

To już tak naprawdę pytanie nie do nas. Ja mogę Tobie odpowiedzieć wyłącznie na to, że możesz sprawę skierować na drogę sądową. Natomiast jeśli wyślesz nam (mailowo) zrzuty ekranu w którym klient Ciebie straszy, zespół bezpieczeństwa powinien podjąć działania.

Reklamację możesz złożyć mailowo np. w obecnej sprawie jaką prowadzić. Zaznacz na początku, że chciałabyś złożyć reklamację.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

every_day
#9 Pomysłodawca

żaden klient który zastrasza nie pisze tego w mailu jeśli ma jakieś pojęcie jak to działa..... dzięki juz nie potrzebuje waszej tzw "pomocy"

oznacz moderatorów

every_day
#9 Pomysłodawca

W takim razie proszę o info do kogo konkretnie na allegro mam zgłosić reklamacje

oznacz moderatorów