Klient w gorącym okresie przedświątecznym dostał omyłkowo od nas nie ten rozmiar. Bijemysię w piersi - nasza wina..... po rozmowie telefonicznej zadeklarowaliśmy ponowną wysyłkę we właściwym rozmiarze..... pech chciał, że była to przesyłka pobraniowa..... prosimy klienta o nr konta na pokrycie ponownej przesyłki pobraniowej... klient wysyła nr konta jednak ten okazuje się za krótki. Informujmy klienta o tym smsem i prosimy o poprawny nr konta. Klient milczy. Krew nas zalewa jak odmawia odbioru przesyłki pobraniowej, bo nie dostał pieniędzy.... i tu się zaczyna Meksyk..... jesteśmy oszustami, złodziejami i innym gorszym sortem ... zgłosi nas na policję i gdzie tam jeszcze może..... w międzyczasie zgłasza reklamację.... dla świętego spokoju uznajemy ją i nie chcemy zwrotu towaru, który otrzymał w niewłaściwym rozmiarze.... chcemy jedynie jednego - numeru konta by zakończyć kontakt z tym niezrównoważonym człowiekiem..... piszemy my wielokrotnie, pisze do niego allegro..... i wciąż cisza..... sprawa trwa od 22 grudnia.... i w końcu co? szanowny klient jednak żyje i ma się świetnie , bo wystawia negatywa, że jesteśmy oszustami i on nie dostał swoich ciężko zarobionych pieniędzy (mówimy o kwocie 50zł) i że zgłosił sprawę na policję..... i powiedźcie tu jak z takim typem postepować????/ allegro oczywiście wypina się żeby usunąć taki negatyw i poucza, że powinniśmy skontaktować się z klientem.... przepraszam jak..... mamy pojechać na drugi koniec Polski i rozwinąć przed nim czerwony dywan i wręczyć bilet na wycieczkę życia????
Widzę, że w tej sprawie odpowiedzieliśmy Tobie wyczerpująco drogą mailowo i nadal prowadzisz tam z nami rozmowę, dlatego tu pozwolisz, że nie będę się udzielał. Pamiętaj, że jeśli odpowiedź Doradców jest niewystarczająca lub nie zgadzasz się z naszym stanowiskiem - masz prawo złożyć reklamację.
Jak porozumieć się z klientem który mnie zastrasza ? Tylko tyle chce wiedzieć???
To już tak naprawdę pytanie nie do nas. Ja mogę Tobie odpowiedzieć wyłącznie na to, że możesz sprawę skierować na drogę sądową. Natomiast jeśli wyślesz nam (mailowo) zrzuty ekranu w którym klient Ciebie straszy, zespół bezpieczeństwa powinien podjąć działania.
Reklamację możesz złożyć mailowo np. w obecnej sprawie jaką prowadzić. Zaznacz na początku, że chciałabyś złożyć reklamację.
żaden klient który zastrasza nie pisze tego w mailu jeśli ma jakieś pojęcie jak to działa..... dzięki juz nie potrzebuje waszej tzw "pomocy"
W takim razie proszę o info do kogo konkretnie na allegro mam zgłosić reklamacje