anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego nie mogę w zamówić przesyłki Inpost w zamówieniu mimo podpisanej umowy

Harmonia-wnetrza
#1 Nowicjusz#

Witam, czy może ktoś mi podpowiedzieć dlaczego nie mogę zamówić przesyłki dla klienta. Klient wybrał metodę dostawy paczkomat Inpost a ja mimo podpisanej umowy i załączenia kluczy API nie mogę wygenerować dla niego etykiety na Allegro żeby podłączyć ją do hurtowni dropshippingowej. Cały czas pokazuje mi się komunikat:

ShipX token nie został dodany w ustawieniach konta WZA lub jest nieprawidłowy.

Może jest jakaś konkretna zakładka pod którą muszę te klucze API załączyć?

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

pecela
#18 Luminarz#

@Harmonia-wnetrza

A połączyłeś konto Allegro z kontem Menedżera Paczek? 

A i kupujący wybrał dostawę przez Inpost Paczkomat czy Allegro Paczkomat Inpost? To są dwie różne usługi. 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Harmonia-wnetrza a nadajesz tylko przez allegro ? bo może być kosztowna ta umowa, sprawdź czy koszt abonamentu rozliczają też z wysyłek allegro bo kiedyś można było jak się nadawało poza allegro 😞 wtedy będziesz w plecy o abonament 😞

https://salescenter.allegro.com/orders/settings?sellerId

Z listy po lewej stronie wybierz Umowy własne - Wysyłam z Allegro i kliknij [dodaj nową umowę].

kostas11_0-1748371825060.png

Z rozwijanej listy wybierz przewoźnika InPost i wpisz nazwę umowy – wyświetlimy Ci ją podczas wyboru przewoźnika, gdy będziesz nadawać przesyłkę. Następnie podaj dane do API ShipX InPost.

kostas11_1-1748371825299.png

Następnie kliknij przycisk [dodaj] na dole strony. Po dodaniu umowy, w narzędziu zobaczysz opcję wysyłki na umowie własnej.

________
Κώστας
oznacz moderatorów