anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego nie wyświetla się moja aukcja, przy sortowaniu wg. ceny, mimo że mam najniższą cenę ?

www-lapkom24-pl
#10 Popularyzator#

Kamerka kod EAN: 6970357852949. Wystawiona najtaniej na allegro, za 1499 zł. Mimo sortowania od najniższej ceny, nie wyświetla się jako pierwsza w katalogu produktów. Szukana po kodzie EAN i po modelu kamerki. Nie ma jej w wynikach wyszukiwania, mimo że powinna być na pierwszym miejscu szukając po cenie.

Gdzie mogę zgłosić takie manipulację cenami przez allegro ?

wwwlapkom24pl_1-1733999589722.png

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

serwis-texas
#21 Demiurg#

@www-lapkom24-pl 

Nie wiem, do UOkik? Na poziomie listingu produktowego to może i to posortuje po cenie. Najniższa cena jednak nie daje bycia top ofertą, stąd brak Twojej oferty.

oznacz moderatorów

www-lapkom24-pl
#10 Popularyzator#

Nie sortuje wg. top oferty, tylko wg. najniższej ceny. Spróbowałem teraz sortować po wszystkich możliwych opcjach jakie tylko są, i ciągle się wyświetla aukcja sklepu ELECTRO. Nawet jak sortuje wg. czasu dodania, to też nie ma mojej aukcji, a jest najnowsza z wszystkich dostępnych. 

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@www-lapkom24-pl 

No ale tak działa listing produktyzacji. Wszystko jest dobrze. No musisz się tego nauczyć.

https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/asortyment/katalog-produktow-allegro?srsltid=AfmBOoqQx4SC7tIbP8...

oznacz moderatorów

wiximo-store
#8 Zapaleniec#

Wszystko wyświetla się prawidłowo.

Od jakiegoś czasu jest nowy widok ofert.
Jako pierwsza głowna wyświetla się zawsze top oferta ( której przyznanie zalezy od wielu rzeczy)
jak klikniesz porównaj 15 ofert, wyświetlają ci sie oferty wszystkie. I jak tu klikniesz sortuj od najniższej to twoja jest zaraz pod top oferta.Screenshot 2024-12-12 at 12-16-36 Kamera sportowa Insta360 One RS Twin Edition 4K UHD - porównaj ceny - Allegro.pl.png

oznacz moderatorów

www-lapkom24-pl
#10 Popularyzator#

Jeśli ktoś szuka kamery w najniższej cenie, to nie interesuje go pseudo "topowa oferta". Ma ustawiony filtr wyszukiwania od najniższej ceny, więc gdy zobaczy kamerę za 1929 zł, nawet nie kliknie, żeby porównać inne opcje. Pomyśli, że skoro filtr pokazuje produkty od najniższej ceny, a 1929 zł za taką kamerę to dla niego za dużo, to nie ma sensu oglądać droższych modeli. Może byłby skłonny zapłacić 1700 zł za taką kamerę, ale skoro najtańsza dostępna kosztuje 1929 zł, to po prostu rezygnuje. Tak może wyglądać jego sposób myślenia.

oznacz moderatorów