Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Właśnie prowadzę sobie dyskusję i trafiłem na jakiegoś
niegramotnego pracownika allegro
który stwierdził, że zgłoszenie reklamacji to odstąpienie od umowy
Kupujący odsyłając towar wybrał przy zwrocie opcje reklamacja
(pomijam już wcześniejszą konwersację odnośnie reklamacji z Kupującym)
i podał
Powód zwrotu: wada wykryta podczas używania (Urządzenie nie działa.)
@_HolaOla_ to już jest męczące, dlaczego ja mam tłumaczyć komuś z pracowników allegro
polskie przepisy?
Dlaczego ja mam tłumaczyć pracownikowi allegro jak działają zwroty allegro?
Dlaczego Kupujący jest przez allegro utwierdzany przez allegro, że każdy allegrowy zwrot, nawet przy reklamacji to odstąpienie od umowy bez podania przyczyny?
Przecież, takie żądanie pracownika allegro rzutuje na działanie całej waszej firmy
Może nasza królowa ich nauczy, tak nagle zniknęła?🤔
@RED Cześć. Czy mogę Cię prosić o ID Dyskusji lub numer zamówienia, którego dotyczy sprawa?
@RED
Poproś pracownika Allegro grzecznie acz stanowczo o podanie podstawy prawnej dla podparcia jego wypowiedzi.
Jeżeli ów "niegramotny pracownik" uważa, że konkretna czynność kupującego jest złożeniem oświadczenia o odstąpieniu od Umowy to może będzie uprzejmy podać odpowiedni paragraf (numer Artykułu i Ustawę) na potwierdzenie swoich słów.
Przekaz skierowany do konsumentów zmierza chyba w kierunku do przekazania im informacji o tym, że "oświadczenie o odstąpieniu od Umowy na Allegro można złożyć bezpłatnie".
@RED może obrazek do niego dotrze?
W przypadku naszej dyskusji "doradca" miał problem ze zrozumieniem czytanego tekstu, obrazek sprawił, że zatrybił i zmienił zdanie. 😎
który stwierdził, że zgłoszenie reklamacji to odstąpienie od umowy
Bo na allegro nie ma formularza reklamacyjnego 🙂 jest formularz zwrotu gdzie można zaznaczyć reklamację taki bajzel na kółkach 😞
Niby zaakceptowali ale coś im nie pykło https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zg%C5%82o%C5%9B-sw%C3%B3j-pomys%C5%82/dodanie-formularza-reklamacj...
Pomysłem było rozdzielić te dwie opcje na dwa formularze tak jak ma to sklep allegro a zrobili jak zrobili 😞
Allegro tak zakręciło się ze swoimi zwrotami, że nawet szeregowi pracownicy tego serwisu nie ograniają
Finał sprawy jest taki, że allegro samo zamknęło dyskusję i zwróciło bez tzw konsekwencji dla nas pieniądze z pok kupującemu
żadnego przepraszam i itp
Kupujący okłamał allegro co do składanych oświadczeń i otrzymał za to pieniądze od serwisu,
a ja mimo, że zostałem posądzony przez serwis o łamanie prawa konsumenckiego i cywilnego
nie zostałem nawet przeproszony za błędy allegro
@RED U nas w takich przypadkach też kończyli sprawę oddając kasę z POK-u bez obciążania nas. Jestem tylko ciekaw czy zarządzający tym b...azarem i akcjonariusze wiedzą jak łatwo pracownikom obsługi przychodzi rozdawanie pieniędzy na podstawie kolejnej źle zaimplementowanej rzeczy w systemie. Zamiast poprawić to raz na zawsze to rozdają kasę. Aż człowiek sam się zaczyna zastanawiać czy nie skorzystać z "promocji". 😄 Ale ma się te skrupuły jeszcze...