Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, @wawawa2. Której dokładnie kategorii dotyczy ten problem? Proszę, podeślij zrzuty ekranu z formularza wystawiania oferty oraz z widocznym komunikatem błędu.
fotografia - obiektywy opcjonalnie nie oznacza przecież przymusu
We wszystkich kategoriach raz oczekują EANów, raz nie, w lipcu był wymagany, potem chwile nie, teraz znowu. Skąd mam wytrzasnąć EAN na produkt z 1970 roku, z tyłka? Kody ean weszły na szeroką skalę w handlu około 1985 roku. Zaorajcie ten burdel, albo przyznajcie lepiej, że sprzedawcy używanych i starych towarów mają stąd wypier... i przestańcie męczyć ludzi. Doskonale wiecie w czym jest problem i o co sie rozchodzi a ta prośba o zrzuty ekranu jest żałosna, chyba że do prowadzenia forum dają jakiegoś Bogu ducha winnego stażystę. Ja mam ten sam problem w dziale płyt kompaktowych, jest mnóstwo płyt bez EAN i co mam zrobić?
@wawawa2, proszę, podeślij zrzuty ekranu z formularza wystawiania oferty oraz z widocznym komunikatem błędu.
@g_rajnert, zgadza się, jednak tamten wątek został już rozwiązany i oferty udało się wystawić. Chcę upewnić się, czy problem nie powrócił i w razie potrzeby ponownie skierować sprawę do działu technicznego.
jak został rozwiązany jeśli występuje nadal - sprawdźcie sobie sami czego wymagacie bo to jest chore żeby w 40 letnich rzeczach wymagać jakiś EAN ów .No chyba że aspirujecie do innych platform a nas którzy was utrzymują od wielu lat macie głęboko w d.... - w rzeczach używanych nie powinno tego być i problem był by rozwiązany
uniemożliwiacie mi sprzedaż , a to jest karane o ile nie próbuję wystawiać rzeczy zakazanych , myślę że najwyższa pora skierować sprawę do UOKIKU bo my jesteśmy po prostu za mali żeby z wami wygrać a ta instytucja może nałożyć na waszą firmę odpowiednio wysoką karę żeby was zabolało i nie zwalajcie na mnie jakiś zrzutów tylko zróbcie porządek z tym bajzlem
@wawawa2 tak jak Marysia napisała, problem z EANem w kategorii Obiektywy po wybraniu stanu używany został rozwiązany. Nie wiem, jak to wygląda w Twoim przypadku ani jakiej oferty to dotyczy, bez zrzutu ekranu nie jesteśmy w stanie zweryfikować Twojego zgłoszenia i "zrobić porządku".