Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wrócił z urlopu kurier , który od dawna obsługuje mój punkt , zmroziło mnie to co powiedział w temacie , nie wiem czy ...echh .
@mdrogeria no UPS już nie współpracuje z allegro jak dobrze wiem 😉
@mdrogeria był komunikat, zamienili UPS na Orlena 😄 wywalili ich też z Allegro UPS, pozostaje nadawać UPS tylko na umowie własnej 😞
@mdrogeria W zasadzie Orlen miał rezygnować z usług kurierskich. Skończyło się tym, że Orlen szaleje. Automatów szybko przybywa, uruchomili odbiory w punktach partnerskich, na moim rejonie już widzę dwóch kurierów, każdy nowy samochód... Allegro na ich tle jak bidoki, a startowali u mnie podobnie.
@kostas11 @drekenzes @sklep_solpio pytanie brzmi ,, dlaczego ? ,, nieoficjalne wiadomości jakie przekazał mi kurier nie są pocieszające , nie miał powodu żeby kłamać .
,,wywalili ich,, ....wgląda , że nie prawda .
@mdrogeria Pytanie kiedy Orlen zorientuje się że dokłada do interesu odbioru paczek od klientów Allegro ?????
Był u mnie wczoraj kurier po odbiór paczki ONE i był bardzo niezadowolony z tego powodu ... powiedział mi że takie podjazdy są dla niego nieopłacalne bo nic im za taki odbiór nie płaca ....
Dziś czekam od 8 rano na przyjazd po odbiór kolejnych ........ 😡
@kakabe_2007 napisał(a):
@mdrogeria Pytanie kiedy Orlen zorientuje się że dokłada do interesu odbioru paczek od klientów Allegro ?????
Raczej allegro za to płaci, a że celem jest wygryzienie konkurencji to są w stanie przez jakiś czas dokładać, chodź wątpię w to, pamiętaj że wielu sprzedawców ma więcej paczek do wydania 🙂
DPD za podjazd kasuje 5 zł w przypadku paczek Allegro One Box nawet jak przyjedzie po jedną, a nie wierzę że to z kasy DPD, pewnie kasują Allegro 🙂
@mdrogeria to czym się chwalił kurier?
@mdrogeria jak nie wiadomo o co chodzi to o kasę, pewnie się nie dogadali, tak samo jak InPost Kurier wypadł ze smarta 😞
@drekenzes Orlen z czasem podzieli losy InPosta, Allegro One Box wybije się na nich a potem kopnie w z adek 😄
@kostas11 @Client:44052296 @kakabe_2007 @drekenzes @sklep_solpio przed chwilą był kurier DPD , nie odpowiedział ,ale mina jaką strzelił na moje pytanie o współpracę z allegro potwierdziła moje przypuszczenia ,
@mdrogeria ogólnie zrobił się straszny bałagan, szczególnie problematyczny dla małych firm latanie czy czekanie na kurierów z jedną paczką cały dzień wprowadziło straszny problem i koszty, ja po roku zrezygnowałem bo traciłem na tym godzinę dziennie, lepiej poświęcić czas na inne rzeczy 😄
@kostas11 Orlen traktuje kurierkę jako tanią reklamę. Podchodzisz do automatu i masz od razu napis - odbierz 5 paczek, to masz jedną kawę na stacji za free 😉
Przyspieszyli dostawy, nowa flota, więcej automatów. Myślę że ewentualna strata na kurierce to pikuś na tle kosztów reklam i marketingu tego koncernu.
Jeśli chodzi o UPS, to w USA zaczęli rezygnować z dostaw dla **piiip**a, bo to było na skraju opłacalności.
@mdrogeria ja się cieszę że UPS odpadł, mimo kilku maili, zapewnień i nawet "interwencji" allegro kurier potrafił po paczki przyjechać przed 9:00 rano, a najpóźniej co się zdarzało to koło 10:30
@mix-mce z UPS-em nie miałem problemów za to DHL zakała i chyba przez tą pojj... firmę zrezygnuję ze smarka