Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy jako sprzedający dopłacam do kosztów wysyłki?
Kupujący wybrał przesyłkę Smart z kurierem, która kosztowała 10,95 zł, a zapłacił 8,00 zł za tę przesyłkę.
Wychodzi na to, że 2,95 zł dopłaca sprzedający? Nigdzie nie widzę, by Allegro wyrównało mi tę dopłatę.
@bethke Bo i nie wyrówna . Udzieliłeś rabatu kupującemu, tak to się nazywa 🙂
+3zł do ceny towaru 😄
Ja rowniez dzis doznalem szoku, poniewaz by klient mog wybrac smart z kurierem musisz miec zaznaczona opcje np allegro kurier dpd, od maja allegro wlicza koszt tego kuriera do rachunku allegro ( dzis sie o tym dowiedzialem) i najlepsze jak klient nie ma smarta to placisz allegro 11,90 ja mialem kwote kuriera ustawiona na 9,90 bo taka faktycznie place dpd za usluge na swojej umowie i musze doplacic z wlasnej kieszeni do kazdej wysylki kurierskiej jaka wyslalem w maju
a teraz najlepsze od 1 czerwca jeszcze bedziemy musieli doplacic 10-12% prowizji od kwoty narzuconej z gory 11,99 czyli faktycznie za przesylke kurierska ktora wczesniej mialem za 9,90 zaplace okolo 14zl z czego tylko 11,99 pokryje klient a reszte ja!!!!!!!!!! przy przesylkach kurierskich na smarcie gdy klient ma 0 do zaplaty 8zl placi allegro natomiast my doplacamy 3,99 jak nie dokladac do interesu??????????????
Może za chwilę prowizję będzie trzeba płacić za np. magazynowanie towaru w SWOIM garażu czy stodole. Jeszcze Allegro nie wpadło na to? – to podpowiadam!
jeszcze parę pomysłów:
opłata za logowanie na konto
opłata za zmianę statusu przesyłki
opłata za każdy przesłany mail do sprzedającego i kupującego
opłata za używanie logo allegro na kwitach pocztowych i kurierskich
Lepiej nie podpowiadaj, bo to logowaie na konto i wysylanie maili do kupujacych brzmi kuszaco:)
słabo bo mozna:
- opłaty za duże litery w ofercie
- opłaty za nazwę produktu dłuższą niż 10liter
- prowizję za 100 znaków w ofercie
bo przecież jest już opłata za słowo hit w ofercie
kiedyś była opłata za wielkość zdjęć i ich liczbę 😮
@bethke Te zmiany były wprowadzone już parę tygodni temu i moim zdaniem kurier smart! jest opłacalny tylko dla droższych przedmiotów, gdzie doliczenie ok. 5 zł na sztuce nie robi różnicy. My całkowicie zrezygnowaliśmy z tej opcji. Widzę jednak, że wielu sprzedających dopiero po czasie zauważyło, że dopłaca do wysyłek 🙂 O to z pewnością chodziło autorom zmian.
My tak samo wyłączyliśmy bo opłata jest przez Allegro ustalana z góry. Może byśmy tak złożyli wizytę temu prezesowi i podziękowali że głębiej wkłada nam łapę do kieszeni ? 🙂
@kndshop_pl, prezes pewnie tylko podpisuje, od takich przemyśleń ma ludzi 😛