anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

DPD i adres klienta

FH2020
#11 Animator#

Czy Allegro może coś zrobić by klienci, którzy wybierają DPD wpisywali poprawny adres ( ulica nr domu, kod miasto )

Jeśli drukuję etykietę, to mam ograniczoną ilość znaków dlaczego nie ma tego ograniczenia przy wpisie przez klienta? A mam np.  w adresie info po prawej stronie ostatni budynek naprzeciwko itp. lub dwa razy powtórzony kod 66-120 Kargowa ul. Przemysłowa 
66-120 Kargowa, zielonogórski, Lubuskie - przecież, to na etykiecie nie przejdzie.

 

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

ko_alka
Moderatorka
Moderatorka

@FH2020 Cześć, dziękujemy za Twoją sugestię. Zweryfikujemy temat 🙂 

Ola
Moderatorka

  _____________
  Wypełnij ankietę i daj znać, co myślisz o Allegro Gadane! 🙂
oznacz moderatorów

FH2020
#11 Animator#

Cześć , czy tematem ktoś się zajmuję, bo mam kolejne tego typu przypadki...

 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@FH2020 Czy możesz podać nam konkretne przykłady? 

   Ola
   Moderatorka

_____________
Jeżeli czyjaś odpowiedź rozwiązała Twój problem, wybierz To jest rozwiązanie! 🙂
oznacz moderatorów

FH2020
#11 Animator#

Przykłady podałem zakładając ten temat, ale oczywiście mogę podać kolejne:

32-650 Kęty, Oświęcimski, MAŁOPOLSKIE PL  - etykiety nie wydrukuje bez poprawiania,

16-010 Sochonie gmin. Wasilków PL jak wyżej.

oznacz moderatorów

superstore
#9 Pomysłodawca#

Mamy dokładnie ten sam problem, w adresie klienci podają końcówkę nazwy miejscowości np Gorzów Wlkp. i oczywiście komunikat o błędzie w adresie, dlaczego? bo jest kropka. To samo w przypadku podania przez klienta zbyt długiej nazwy firmy (np pisana nie skrótem a pełną nazwą), lub nazwa miejscowości nie zawiera nazwy miejscowości tylko sam nr domu, lub w nazwie ulicy brak spacji w numerze mieszania itd itp, jest tego multum, każdego dnia poprawki, które spowalniają proces wysyłek 

oznacz moderatorów

FH2020
#11 Animator#

Trzeci miesiąc i dalej to samo !!!!

Angielska Grobla "tutaj nr"  klatka w podwórku. Domofon uszkodzony- kod do wejścia i "tutaj podany kod". Jak mam taką etykietę wydrukować ? Kiedy w końcu Allegro zrobi z tym porządek...

oznacz moderatorów

Monika__L
#14 Krzewiciel#

po DPD proszę o zabranie się za inpost i paczkomaty. Ludzie wpisują numery tel:

0048

+48

import do managera paczkomatów powoduje ze nie miesci sie koncowka bo jest miejsce tylko na 9 znaków. Trzeba wchodzić, poprawiać, sprawdzać.

 

bywają też:

telefony stacjonarne

lub o zgrozo numery zagraniczne. Trzeba dzwonic pod te numery i pytać o prawidłowe komórki. Pod stacjonarnym nikogo nie ma bo wszytscy w pracy. Zagraniczne wyłączone, bo Pani wróciła do kraju i zapomniała zmienić numer. Piszemy wiadomości i opóźnia się wysyłka. Lecą nam statystyki, a oburzeni kupujący piszą dyskusje "nie otrzymałam przedmiotu".

od 2 lat o tym piszę do konsultantów i zawsze odpowiedź, że to nie jest obecnie priorytetem.

oznacz moderatorów

pecela
#16 Inspirator#

Jeżeli chodzi o Menedżer paczek Inpost, to przyjmuje on nr stacjonarne. Tak więc jak taki numer podał klient, to na taki nadać przesyłkę i tyle. Są też komórki z numerem stacjonarnym (można mieć nr stacjonarny na karcie SIM, taką usługą ma np. T-Mobile czy Play, taka karta działa jednak tylko na wybranym obszarze).

oznacz moderatorów