anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dwa konta - spadek sprzedaży na jednym przy wzroście - na drugim.

-Outlet-Butik-
#11 Animator

hej,

mieliście taki przypadek ? Czy to przypadek czy algorytm ?

Mam konto A od 7 lat - coś się tam sprzedawało zawsze. Towar wysyłany ze swojego stanu - ok 900 SKU. Tanie rzeczy do 50zł.

Jakoś rok temu otwarłem konto B - pod  dropshipping - ofert ok 15 000 - zupełnie inny asortyment niż na A. droższy.

Marża oczywiście denna - zatem próbowałem go jako dodatek. 

Z obserwacji - konto A - coraz słabiej "sprzedaje" - obecnie to jakies 15% z tego co było - mimo braku jakiś wiekszych zmian na nim.

Czy możliwe ,że algorytm - pomimo zupełnie innego asortymentu - "przekierowywuje ruch" na to konto dropowe - gdzie asortyment  jest znacznie droższy no i oczywiście - popularność znacznie większa produktów?

Zauważyłem - było to jakoś 3 - 4 lata temu - także miałem dwa konta - to konto A oraz konto X - tylko te same produkty wystawione  - to po jakiejś "zminie" na Allegro - konto X- umarło z dnia na dzień prakltycznie.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@-Outlet-Butik- szkoda na to czasu, allegro za dużo testów robi o których nawet nie wiemy, od września jak zrezygnowałem ze smarta, przestałem się tym wszystkim przejmować, szkoda czasy lepiej poświęcić go na rozwój własnego kanału, przynajmniej nikt nic nie narzuca 😉 a tu se wisi, jak się sprzeda ok jak nie też ok ( mniej stresów )

Koszty rosną, wymagania rosną, zasuwamy za miskę ryżu a na koniec zablokują Ci konto 😄

-Outlet-Butik-
#11 Animator

oczywiście ,że masz rację.

mimo wszystko - chciałbym opinii - pewnie ktoś ma podobne  / inne spostrzeżenia.

Nawet jestem skłonny wyłączyć całe jedno konto na test na jakies 2 tyg - bo tam nawet na miskę nie styknie - a na drugim koncie - z racji marżowości - coś tam zawsze zostawało 

oznacz moderatorów

Halfrunt
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Moim zdaniem algorytmy allegro wolą konta z dużą ilością ofert, spotkałem się również z wieloma opiniami iż istnieje jakiś sufit na wysokość sprzedaży dla każdego NIP, którego nie da się przeskoczyć.

oznacz moderatorów

-Outlet-Butik-
#11 Animator

ja miałem raz przypadek - ale inny nieco - ponieważ miałem konto A oraz chciałem zdublować asortyment na koncie Z - tak dla pewnosci aby miec dwa konta - o identycznym aosrtymencie.

Konto Z - długi czas - sprzedawało - może 15% z tego co głowne - ale coś tam szło.

Nagle - Allegro coś zmieniło - bo nawet na forum były jakieś głosy o zmianach - i z dnia na dzień - konto pomocnicze - umarło. 

Działało działało - allegro zrobiło wajchę - koniec. 

oznacz moderatorów