anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dyskryminacja sprzedawcy - wysyłka Allegro Delivery

MAMY ROZWIĄZANIE!
Krawczyk_Opony
#9 Pomysłodawca

Taka sytuacja, sprzedaję na nicku "tanieoponki" opony (i tylko opony). Chcę udostępnic kupującym opcje Allegro Delivery ale nie mogę. Włączając opcję Allegro Delivery nie mam możliwości odznaczenia wysyłek do paczkomatów itp. Opona nie zmieści się do paczkomatu i wysyłam je tylko kurierem DPD lub Inpost (te do średnicy 15 cali). Czy jest szansa na ogarnięcie tego czy jestem w grupie wykluczonej z opcji Allegro Delivery ??

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
mikeza
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Krawczyk_Opony chodzi Ci o opcję dostawy darmowej dla klienta w smart ?

#9 Pomysłodawca

TAK

oznacz moderatorów
mikeza
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

to musisz sobie skonfigurować cennik z wykorzystaniem tylko dostaw pod adres, wiem, że wymagało się wcześniej minimum 2 różnych kurierów. Mozliwe, że inpost się chyba do tego nie łapie. Nie można również ustawiać form dostawy do punktów i boxów. Ja miałem taki cennik dla przedmiotów o długości np. 70-80cm, nie wchodziły do boxów, zrezygnowałem też z punktów odbioru. zostawiłem np. kuriera DPD i DHL. wtedy klient miał smarta i darmową dostawę. Ale powinieneś wejść w regulamin smart i zweryfikować to info.

Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Krawczyk_Opony Taka oferta może być również Smart. Wystarczy, że udostępnisz co najmniej jedną metodę z dostawą do drzwi oraz oferta spełnia przynajmniej jeden z tych warunków:
- jeden z wymiarów produktu w opakowaniu przekracza 120 cm
- wystawiasz ofertę z tym produktem w kategorii Opony i felgi
- produkt z tej oferty wysyłasz z zagranicy jedną z metod z tej listy.

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
mikeza
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Krawczyk_Opony czyli warunki są nawet lepsze od tych o których ja wspominałem. Pewno dla opon wymyślili coś ekstra 🙂

#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mikeza bo opony sprzedaje też allegro

zasady wymyślone pod siebie - ile jest  innych towarów, które nie spełniają tych warunków

np: foteliki samochodowe dla dzieci też do paczkomatu nie wejdą

oznacz moderatorów
Krawczyk_Opony
#9 Pomysłodawca

Pogrzebałem coś tam i udało sie to ogarnąć, wywaliłem Allegro DPD i zostawiłem Allegro Delivery DPD. Temat zamykam. Dziękuje

oznacz moderatorów