anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dział Bezpieczeństwa Transakcji Zespół Allegro - dramat ,zablokowane konto

OMBRA_PL
#1 Nowicjusz#

Może ktoś pomoże ,ale jak czytam o tym całym dziale to widzę że to szara eminencja allegro i chyba czas się pożegnać z tym monopolistycznym portalem .  Taka historia : Jakaś gwiazda bez nazwiska blokuje nam dzisiaj konto firmowe z +10latnim stażem bez żadnych zaległości na 100% . Oczywiście wysyłam @ i dostaje odpowiedż . Otóż pani (celowo z małej ) twierdzi iż ich dział ma informacje że UWAGA osoba  korzystająca z tego dzisiejszego konta ma powiązana z niegdyś istniejącym kontem ,które zostawiło tam jakiś dług . Powtarzam nasza firma inne dane ,nip właściciel ,@ , ma spłacić jakiś zaległy dług  innej zlikwidowanej firmy . Tam jedyne co jest wspólne to adres i podobne Dane typu Imiona itd . Ja  oczywiście orientuje sie mniej więcej o co chodzi ale czemu mam płacić czyjeś długi to nie wiem . pani z tego działu nie podaje żadnych dowodów ,dokumentów, no nic . Tylko to że oni wiedzą i  zgodnie z ich regulaminem to oni mają prawo .Problem w tym że nawet gdybyśmy chcieli coś za kogoś  zapłacić to najmniejszych szans na zdobycie informacji dotyczących tamtego  konta - nieda się i już . Do niej to nie  dociera .Dobrze wiem że dokumentów nie prześle bo prawnie to ona nie może czyiś danych przesyłać nam jako zupełnie innej firmie , ale zablokować konto może i robi to . Co robić nie wiem te 14dni to śmiech na sali - tyle  mi dała na ewentualne odwołanie się . Zero @ ,telefonu ,Ci ze słuchawki oczywiście kompetencji w tej sprawie nie mają . Ja się nie dziwię że osoby z tego działu nie odważą się podpisać z imienia i nazwiska  bo spokoju by nie mieli raczej za takie podejście . No nic nie zrobię chyba poza nowym kontem , na bank nas nie powiążą niczym bo to konto już funkcjonuje ,szkoda bo +10lat to też jakaś marka ,albo totalnie z tego allegro uciekniemy , płacimy krocie a traktują człowieka jak śmiecia .Może ktoś pomóc realnie .

oznacz moderatorów
20 ODPOWIEDZI 20

Odessa007
#7 Wielbiciel#

Dramat do sześcianu, a pani (też specjalnie z małej) barbara jest chyba u szczytu formy, właśnie zablokowała nam konto (założone kilka godzin temu) powołując się na to że inne nasze konto jest zablokowane - co jest zwykłym kłamstwem. Przysyła pisma z na siłę naciągniętymi bezsensownie paragrafami z regulaminu, odpowiada na maila z dużym opóźnieniem, absolutny brak kontaktu, brak kompetencji pracownika na chacie ......

istny dramat, 

ręce opadają, że taki ktoś, o kompletnym braku kompetencji został wyposażony w niebezpieczny instrument blokujący konta, kto w tej firmie na to pozwala?

pisałem do allegro aby zatrudniać osoby choćby z maturą a tak jak tu.

a teraz treściwiej, czy jest jakoś ścieżka aby ukrócić tego typu praktyki, aby pozbyli się osób które w żaden sposób się do tego nie nadają. Może to przeczyta jakiś zwierzchnik (przecież to jest pseudokorporacja najgorszego typu) i wyrzuci niekompetentnych na zbity pysk z wilczym biletem przynajmniej w branży

oznacz moderatorów