Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Wystawiam nowy przez BL ,produkt polskiego producenta z EAN 591874936608 i wyskakuje błąd "Wystąpił błąd podczas wystawiania oferty:
Niepoprawna wartość parametru EAN (GTIN). GS1 nie nadaje numerów EAN (GTIN), które zaczynają się od 59. Skontaktuj się z dystrybutorem, wydawcą lub producentem i uzyskaj poprawny numer EAN (GTIN)."
Przecież 59 to polskie oznaczenie.
Proszę o pomoc.
Problem rozwiązany
Polska ma przy pisane 590, a 591 nie istnieje. (prefiks kraju to pierwsze trzy cyfry). Do tego nie zgadza się suma kontrolna.
Tak więc ten nr EAN jest błędny.
@pecela tak gwoli ścisłości, to jeszcze mogę dodać, że kod ma 12 cyfr, wiec nie ma sumy kontrolnej😉 prawidłowy kody dla polski to 5908749366089, natomiast ten dziwny kod gdyby miał sumę kontrolną , to wyglądał by tak 5918749366088
Confirm legitimacy of the EAN with the manufacturer. Even though 59 is assigned to Poland, GS1 requires the number to be registered and active in their database. Ask the manufacturer for proof of GS1 registration or a corrected GTIN if the current one is not valid.
Potwierdź legalność EAN u producenta. Mimo że 59 jest przypisany do Polski, GS1 wymaga, aby numer był zarejestrowany i aktywny w ich bazie danych. Poproś producenta o potwierdzenie rejestracji GS1 lub poprawny numer GTIN, jeśli obecny nie jest ważny.
@Client:138711694 @Client:138711298
Polska ma przypisane 590, a nie 59. 059 jest zarejestrowany do użycia w przyszłości dla GS1 US.
Strona GS1 pokazuje że suma kontrolna jest błędna i ostatnią cyfrą powinna być 6, a nie 8.
@pecela pokazuje to samo co ja napisałem
5908749366089
We cannot guarantee that this number is supported by GS1 for use in open global supply chains.
5918749366088
This number is not supported by GS1 for use in open global supply chains.
Ale sumy kontrolne które obliczyłem są prawidłowe 😉
@pecela no i prawidłowo, bo ten kod ma 12 cyfr, a trzynasta jest nieznana, a własnie ta trzynasta cyfra jest sumą kontrolną, wpisz kody które ja podałem i wówczas suma kontrolna będzie się zgadzać, a tak przypadkiem się składa, że ten kod ma pierwotną nazwę EAN-13😉, ale ktoś chciał zarobić kasę i wymyślił sobie nazwę GS1, a dla mnie GS kojarzy się ze skupem butelek😁
Jak dasz na końcu 6 zamiast 8, to wtedy masz
Poza EAN-13, był też EAN-12 (nie przyjął się, bazował na UPC). Także kody UPC (te z USA) mają 12 cyfr.
@pecela no był EAN-12 i jeszcze kilka innych, ale w geesie jest EAN-13 i tylko te które ja podałem mają prawidłową sumę kontrolną