anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

faktury od DPD

ELEKTROMARKET
#12 Orędownik#

odkąd korzystam z opcji Allegro-DPD dostawałem od DPD śmiesznie niskie faktury typu kilku złotych tak że nawet ich nie dawałem księgowej, ostatnio mnie zaskoczyli fakturą na ponad 160 zł, oczywiście jest do niej stosowna specyfikacja z której dowiedziałem się że np. za 30 kg paczkę zapłaciłem  59 zł bardzo mnie to zaskoczyło bo moje obroty w tym okresie aż tak nie wzrosły, opiekunka z DPD zapytana o to milczy jak zaklęta to może tu się coś dowiem czy nie nastąpiły ostatnio jakieś zmiany i skąd w Allegro-DPD nagle takie wysokie ceny wysyłek ?

Za 59 zł to mogę nadać paczkę w każdym punkcie DPD jako zwykły klient z ulicy a przecież po to się Allegro dogadało z DPD żeby było taniej i do tej pory tak było, nie wiem  czemu mnie tak skroili, to jest f-ra styczniowa za grudzien (a w listopadzie miałem podobne obroty i f-ry z DPD w sumie może na 10 zł 

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

ZibiK30
#18 Luminarz#

@ELEKTROMARKET to pewnie dopłata jakaś za źle oznaczoną przesyłkę, ponad gabaryt, było kiedyś do 40kg, chyba mieli zmienić na 30kg. Nie jestem pewien czy również cena może się różnić w zależności od strefy, poza miejska. Można też zapłacić więcej za zmianę adresu dostawy (około 10 PLN) i magazynowanie (około 10 PLN za dobę) takie były ceny mniej więcej jak korzystałem z usług DPD.

Opinia na Allegro może być śmieszna ciekawa lub druzgocąca

Link do pomocy Allegro Kliknij i napisz

oznacz moderatorów