Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Piszę z zapytaniem, czy ktoś korzysta z prawa do łamania regulaminu serwisu i chciałby się podzielić jak nawiązać taką współpracę z serwisem, ile to kosztuje i jakie sa warunki współpracy na takim polu?
A tak poważnie. Mamy konkurencję, która nie tylko oszukuje swoich klientów wpisując inny model urządzenia, w dopiero w parametrach właściwy, ale także na masową skalę używa znaku wodnego i różnych odcieni tła. W przypadku naszej firmy, egzekwowany jest regulamin w części standardu miniaturek, jednak w przypadku tego sprzedawcy jesteśmy bezsilni. Zgłaszamy non stop, że sprzedawca wystawię tę samą aukcję z tytułem "FILTR KUBEŁKOWY DO AKWARIUM 200L Z LAMPĄ UV HW-302", a w parametrach pisze już prawdziwy model hw 702a. Za każdym razem jak zgłosimy ponownie oferty wprowadzające w błąd, to on po kilku dniach je podnosi i tak bawimy się w nieskończoność. W przypadku braku białego tła i grafik pracownicy allegro nawet nie reagują. Do kogo zgłosić się z problemem. Do jakiego działu? Może ktoś zna kogoś personalnie w administracji allegro, kto zajmuje się takimi sprawami i jest w stanie definitywnie zakończyć sprawę tego sprzedawcy?
Załączam listę przygotowaną dla serwisu, gdyby ktoś był ciekaw jak wyglądają takie oferty:
Chyba zacznę wszelkie problemy z nieuczciwą konkurencją też zamieszczać na Allegro Gadane, ponieważ jak zgłoszę przez formularz to z reguły albo nie widzą nic złego albo po prostu olewają sprawę. Jak widać w tym przypadku wszystkie aukcje wymienione przez Ciebie zostały zakończone. Może biorą sobie do serca to, że sprzedawcy się buntują wobec takich praktyk.
Właśnie po miesiącu walki, oferty zostały usunięte w kilka godzin po publikacji wiadomości tutaj. Jednak problem nie jest rozwiązany. Sprzedawca te oferty podnosi i tak w nieskończoność. Przypomnę także o oczywistych oszustwach, gdzie akurat oferty fajnie są usuwane, ale po kilku dniach wracają. To jest zabawka w kotka i myszkę
@temporalis_pl Ja walczyłem 2 lata temu z nieuczciwą konkurencją. Zgłaszałem kilka razy ich aukcje średnio po 200 aukcji tygodniowo z 1000 umieszczonych. Ustawiali stan używanego przedmiotu jako nowy przez co nie płacili opłat miesięcznych za wystawianie co w kategorii części samochodowych wynosiło wtedy od 0,30 do 1,8 miesięcznie za jedną aukcję. Dodatkowo koszt dostawy wszystkich przedmiotów ustawiony na prawie 100zł i w opisie, jeśli jesteś zainteresowany tańszą dostawą - zadzwoń. W rezultacie transakcje były zawierane poza Allegro. W tym samym czasie allegro usunęło mi 2000 aukcji za znak wodny na miniaturce - ten, który był umieszczany przy wystawianiu na allegro kilka lat temu.
Zgłoszenia były robione przez ww. sprzedającego. Ja musiałem obrobić graficznie 2000 miniaturek, on wystawiał usunięte przez Allegro aukcje od nowa i od nowa. Dziwiło mnie tylko, że ich lenistwo jest na tyle duże, że nie chcą zablokować sprzedającego , który ich okradał. Usunęli to co zgłoszone i koniec. Po kilkunastu zgłoszeniach zapytałem czy nie mogą przejrzeć wszystkich jego aukcji dostałem odpowiedź, że nie są w stanie i usuną tylko te, które im zgłoszę. Skończyłem to bo nie miałem sił co tydzień robić tego samego, ja zmieniłem swoje, nie miał moich aukcji za co zgłosić i na tym się sprawa zakończyła. Jakiś czas temu widziałem, że sprzedający działa dalej w ten sam sposób ale już mnie to nie interesuje.
No nie podbudowałeś mnie 😄
Takie są realia ;( Prezes chwali się w wywiadach o kilkunastu procentowych przyrostach zatrudnienia, jednak brakuje kogoś kto mógłby zająć się nieuczciwą konkurencją dla innych sprzedawców jak i w moim przypadku sprzedawcami, którzy jawnie okradają serwis lecz akurat to drugie mnie mało obchodzi, jak chcą tak mają.
@Aditum Jak okradają? Kradzież wiąże się z tym, że ktoś coś miał, ale stracił to na rzecz kogoś innego. W powyższych przypadkach nikt nic nie wyniósł z siedziby allegro, ani nie przetransferował sobie środków z ich kont na swoje - jedynie tu i ówdzie ominął prowizje, więc nazywanie tego kradzieżą, to stwierdzenie na wyrost.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Knowhere masz rację, uznajmy to jako przenośnię.
@temporalis_pl aukcje chyba znowu są widoczne
I tak w kółko. Pracownik allegro usuwa aukcje, a on wznawia je. O ile te szare tła,jakieś nudne grafiki i znaki wodne nie wpływają chyba zbytnio na obrót, o tyle wpisywanie innego modelu w tytule, a innego w parametrach, robi już spory problem. Teraz już kontaktujemy się z działem bezpieczeństwa transakcji, ale nie ma zdecydowanych działań.