Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy ktoś z Państwa korzysta z importu ofert z własnego pliku csv (nie z szablonu allegro, opcja 3 na liście wyboru).
Założenie jest takie, że można zaimportować oferty z pliku csv który musi zawierać minimum: EAN i ilość oraz produkty muszą istnieć w katalogu serwisu.
Dlaczego mimo prawidłowo ustawionego kodowania, nagłówków itd. (testowane w różnych programach, zweryfikowana poprawność kodowania) system wyrzuca cały czas komunikat: Niepoprawne kodowanie.
Zaznaczam, że importowałem setki różnych plików csv i wiem na czym polega kodowanie i import tego typu plików w wielu różnych systemach. Zadawałem już kilkakrotnie pytanie otrzymując odpowiedź od konsultantów, że skontaktują się z zespołem programistów.
Czy ktoś z Państwa korzysta z tej funkcjonalności?
@bagarozy czy możesz podesłać plik, który próbujesz wgrać na adres spolecznosc@allegro.pl? W treści wiadomości, podaj proszę link do tego wątku.
Dziękuję za odpowiedź. Plik przesłałem, nazwa kolumn zgodne z tym co oczekuje system (na zrzucie). Kodowanie i separatory również.
Właśnie mi się udało 🙂 Widzę, że przy tym imporcie jest małe zamieszanie w zwracanej informacji błędu i pomocy z nazewnictwem kolumn. Dziękuję za pomoc, temat do zamknięcie.
Witam, to moja pierwsza wiadomość na allegro społeczonosc, nie chce tworzyc nowego tematu, mam problem również z importem z plików .csv które generuje mój program magazynowy, np. allegro wykrywa 250 produktów, ale poprawnie dodaje 120, a np. 130 produktów zawiera błędy mam raporty z tych importów , ale nie wiem jak poprawić błędy? czy ktoś może na podstawie raportu coś zaproponować?
@metalplus w tym artykule znajdziesz szczegółowe informacje dotyczące wystawiania ofert z pliku csv.
nie rozumiem struktury pliku .csv, mam np. produkt rękawice robocze i 2 produkty zostaly dodane, a 66 produktów nie dodało, brakujący parametr: wyrób medyczny . I co nalezy w tym parametrze wstawic?
a kolejny import z pliku i nie pobrało produktów ... komunikat: Opis informacji o bezpieczeństwie zawiera niedozwolone znaki - jak to uzupełnić w pliku ? w Excelu ?
@metalplus, tak, możesz podać informacje o bezpieczeństwie w pliku, w sekcji ''Odpowiedzialność za produkt''. Masz tutaj dwie opcje:
1. Zostawić pole puste - wtedy zasugerujemy Ci informacje o bezpieczeństwie na podstawie produktu,
2. Podać swoje informacje o bezpieczeństwie w formie tekstu.
W plikach nie ma możliwości podania informacji o bezpieczeństwie w formie załącznika.
Tak, mam zostawione pole puste iw raporcie błędów do importu z pliku powód niewystawienia produktu "Opis informacji o bezpieczeństwie zawiera niedozwolone znaki"
Super, że się udało! Możesz powiedzieć, jak dokładnie Ci się to udało? Co konkretnie zadziałało?
mnie się do końca nie udało.... allegro też mi nie pomogło tego rozwiązać...