Idea tego narzędzia jest super, ale co z tego, jeśli nie działa. Robiłem kilka prób. Produkty się zaimportowały, ale nie zostały powiązane z produktem i czasami kategorie są błędnie powiązanie (to akurat można poprawić ręcznie). Jeśli wrzucam plik z produktami i przy każdym mam info, że "Nie znaleźliśmy pasującego produktu w Katalogu Allegro", to narzędzie jest nieużyteczne, bo nadal muszę ręcznie podać EAN i powiązać je z katalogiem.
Co więcej, zauważyłem, że cena dobrze się importuje, ale ilość już nie.
Cześć @Zyg_Zaczek, prześlij proszę plik o którym wspominasz mailowo na adres spolecznosc@allegro.com, w tytule wpisz nazwę wątku lub swój login. Przekażę go do odpowiedniego zespołu w celu zweryfikowania problemu 🙂
OK, wysłałem.
Dziękuje @Zyg_Zaczek, potwierdzam otrzymanie plików, weryfikujemy sprawę 🙂
Wracam @Zyg_Zaczek, po przeanalizowaniu przesłanych plików zauważyliśmy, że nie udało się wykonać sparsowania pola ilość, ponieważ zawiera ono wartość z przecinkiem, tj. „7,0000”, podczas gdy liczba powinna być całkowita.
W przypadku gdy nie odnajdziemy produktu po numerze GTIN, aby nasze narzędzia mogły skutecznie zasugerować kategorię i parametry, potrzebujemy więcej danych niż sama nazwa. Najlepiej uzupełnić dodatkowe pola, takie jak: kategoria, opis itp.
Szczegółowy opis wymaganych pól znajduje się tutaj.
Jeśli chodzi o ilości, to dzięki za podpowiedź.
To narzędzie w ogóle nie znajduje produktów po EAN-ie, a jeśli nie potrafi spasować produktów po EAN-ie, to po co w ogóle taka funkcjonalność? Jeśli miałbym wszystkie moje produkty sparametryzowane w tabeli, to użyłbym wystawiania z pliku. Moim zdaniem narzędzie Importuj i wystaw w takiej formie mija się z celem. Jeżeli zwykłe wystawianie produktów wyszukuje po EAN-ie, a Importu i wystaw nie, to jak ma skojarzyć moje produkty z katalogiem Allegro. Przecież to jest podstawowy parametr.
Rozumiem, że to jest nowa funkcjonalność, w wersji beta, ale w tej formie jest bezużyteczna. Liczyłem na to, że Importuj i wystaw przyspieszy pracę z wystawianiem produktów, ale to w żaden sposób, moim zdaniem, nie pomoże Sprzedającym.
@Zyg_Zaczek powinno znajdować produkty po EANie. Czy mozesz napisać, czy nie znajduje żadego produktu z listy? Czy możesz przesłać zrzut ekranu z zakładki z przykładowym produktem, np. tym o EANie 5907548906243 (proszę o ten konkretny, bo mamy go w katalogu).
Jak do tej pory nie skojarzył żadnego produktu po EAN-ie.
Przesyłam zrzut ekranu ze wspomnianym kodem:
@Zyg_Zaczek dziękuję za zrzut! Przekazałam to w konsultacji i wrócę z informacjami, gdy otrzymam odpowiedź.
@Zyg_Zaczek plik jest zapisany jako UTF-8 (co jest poprawne) ale ze znakiem BOM (znacznik kolejności bajtów). Nasz system nie wspiera tego znaku, dlatego kolumna GTIN nie została rozpoznana poprawnie. Przygotujemy poprawkę aby wspierać takie pliki, więc bardzo dziękuję, że nam to zgłosiłeś.
Do czasu jej wprowdzenia możesz zapisać plik bez BOM np. za pomocą windowsowego Notepad++.