anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Importuj i wstaw - narzędzie bezużyteczne

Zyg_Zaczek
#7 Wielbiciel

Idea tego narzędzia jest super, ale co z tego, jeśli nie działa. Robiłem kilka prób. Produkty się zaimportowały, ale nie zostały powiązane z produktem i czasami kategorie są błędnie powiązanie (to akurat można poprawić ręcznie). Jeśli wrzucam plik z produktami i przy każdym mam info, że "Nie znaleźliśmy pasującego produktu w Katalogu Allegro", to narzędzie jest nieużyteczne, bo nadal muszę ręcznie podać EAN i powiązać je z katalogiem.

Co więcej, zauważyłem, że cena dobrze się importuje, ale ilość już nie.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @Zyg_Zaczek, prześlij proszę plik o którym wspominasz mailowo na adres spolecznosc@allegro.com, w tytule wpisz nazwę wątku lub swój login. Przekażę go do odpowiedniego zespołu w celu zweryfikowania problemu 🙂

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Zyg_Zaczek
#7 Wielbiciel

OK, wysłałem.

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Dziękuje @Zyg_Zaczek, potwierdzam otrzymanie plików, weryfikujemy sprawę 🙂

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Wracam @Zyg_Zaczek, po przeanalizowaniu przesłanych plików zauważyliśmy, że nie udało się wykonać sparsowania pola ilość, ponieważ zawiera ono wartość z przecinkiem, tj. „7,0000”, podczas gdy liczba powinna być całkowita.

W przypadku gdy nie odnajdziemy produktu po numerze GTIN, aby nasze narzędzia mogły skutecznie zasugerować kategorię i parametry, potrzebujemy więcej danych niż sama nazwa. Najlepiej uzupełnić dodatkowe pola, takie jak: kategoria, opis itp.

Szczegółowy opis wymaganych pól znajduje się tutaj.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów