anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

INCI nowa zakładka

ekimma
#8 Zapaleniec

Od kilku dni jest możliwość dodawania pełnego składu INCI przy kosmetykach w specjalnym polu podczas wystawiania aukcji. Dla pojedynczego produktu idzie to ok, ale przy zestawie kosmetyków, gdzie powtarzają się składniki,blad allegro inci.jpg system nie chce tego przepuścić twierdząc, że składnik się powtarza, proszę o naprawę tego

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ekimma Napisz proszę jakie to dokładnie zestawy kosmetyków i jaki składnik. Potrzebuje trochę więcej informacji, aby skonsultować tę sprawę. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

ekimma
#8 Zapaleniec

każdy zestaw i każdy składnik. W opisie tej zakładki pojawia się intrukcja, że przy zestawach mam wpisać kosmetyk, następnie dwukropek i podać skład INCI. I tak dla każdego kosmetyku w zestawie. Tylko, że składniki się powtarzają, jak producent używa tego jakiegoś rodzaju kosnerwantu to jest on w każdym z komsetyków, czy chociażby Aqua, która jest w ogromnej większości kosmetyków

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ekimma Czy możesz proszę podać kilka przykładów, tak jak prosiłam? 😉 

Nicol
oznacz moderatorów

ekimma
#8 Zapaleniec

Podałam przykłady: Aqua, podaję więcej: CYCLOPENTASILOXANE, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, C12-15 ALKYL BENZOATE, ETHYLHEXYL PALMITATE, STEARYL HEPTANOATE, STEARYL CAPRYLATE, SORBITAN ISOSTEARATE, TOCOPHERYL ACETATE, CAVIAR EXTRACT, SQUALANE, BISABOLOL, CERAMIDE NG, LACTIC ACID, PROPYLENE GLYCOL, TRIBEHENIN, PEG-10 PHYTOSTEROL, PALMITOYL HEXAPEPTIDE-12, PARFUM, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, BENZYL SALICYLATE, CITRONELLOL, COUMARIN, GERANIOL, HEXYL CINNAMAL, LIMONENE, LINALOOL, HEXAMETHYLINDANOPYRAN, LINALYL ACETATE, TETRAMETHYL ACETYLOCTAHYDRONAPHTHALENES, CANANGA ODORATA OIL/EXTRACT, CITRUS AURANTIUM PEEL OIL, CITRUS LIMON PEEL OIL, GERANYL ACETATE Moim zdaniem trzeba usunąć formułę, która nie przepuszcza takich samych składnikó w nowej zakładce INCI. Jest to zasadne dla pojedynczego kosmetyku, ale dla żadnego zestawu już nie. Dla żadnego

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ekimma Okej. A czy próbowałeś stworzyć jedną wspólną listę INCI dla całego zestawu, wypisując każdy składnik tylko raz? 

Nicol
oznacz moderatorów

ekimma
#8 Zapaleniec

Ale to nie będzie zgodne ze stanem faktycznym. Skoro w zestawie są 4 OSOBNE kosmetyki, nie mogę podać wspólnej listy. Jedyną opcją jest poprawa w Allegro, która zakazuje podawania wiecej niż raz danego składnika. Ktoś, kto projektował to rozwiązanie miał dobre zamiary, ale nie wziął pod uwagę zestawów

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ekimma Dobrze wszystko rozumiem. Podaj mi tylko proszę dokładnie zestawy kosmetyków jakie chcesz wystawić. 

Nicol
oznacz moderatorów

ekimma
#8 Zapaleniec

mam kilkadziesiąt zestawów i w ofercie pojawiają się nowe. Proszę o poprawę w Waszych ustawieniach, przecież problem nien dotyczy tylko mnie. Wprowadziliście zakładkę INCI, która nie jest dostosowana do zestawów

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ekimma Bardzo Cię proszę chociaż o jeden przykład, bo tak jak wspomniałam przyda mi się ta informacja do weryfikacji sprawy. 

Nicol
oznacz moderatorów

ekimma
#8 Zapaleniec
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ekimma dziękuję za te wszystkie informacje. Poprosiłam już zespół o sprawdzenie tej sytuacji, więc jak tylko otrzymamy wieści, wrócimy do Ciebie. 

Ola
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ekimma zgodnie z obietnicą wracam z odpowiedzią w sprawie wprowadzania składników INCI dla zestawów kosmetyków.

Aby system prawidłowo przyjął skład dla produktów w zestawie i nie zgłaszał błędu o powtarzających się składnikach, dla każdego kosmetyku z zestawu powinnaś dodać jego nazwę i po dwukropku zacząć od nowej linii wprowadzać składniki. Prawidłowy zapis wygląda tak:

Morning Cream Acnerose:
Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Azelaic Acid, Cocos Nucifera Oil, Coco-Caprylate/Caprate, Cetearyl Olivate, Glycerin, Betaine, Sorbitan Olivate, Cetyl Alcohol, Tocopheryl Acetate, Sorbitol, Stearic Acid, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Citrus Paradisi Peel Oil, Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil, Aniba Rosaeodora Wood Oil, Limonene, Linalool, Citral, Pinene, Geraniol, Benzyl Benzoate, Linalyl Acetate, Terpineol, Eucalyptus Globulus Oil

Day Cream Acnerose:
Aqua, Glycerin, Cocos Nucifera Oil, Corylus Avellana Seed Oil, Coco-Caprylate/Caprate, Helianthus Annuus Seed Oil, Sodium Acrylates Copolymer, Bisabolol, Chelidonium Majus Extract, Glycyrrhiza Glabra Root Extract, Aesculus Hippocastanum Seed Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Ruscus Aculeatus Root Extract, Xanthan Gum, Lecithin, Maltodextrin, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Copaifera Officinalis Resin Oil, Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil, Limonene, Pinene, Beta-Caryophyllene

Night Paste Acnerose:
Cocos Nucifera Oil, Lanolin, Zinc Oxide, Cera Alba, Ictasol, Cetyl Alcohol, Polyglyceryl-3 Polyricinoleate, Parfum, Hexyl Cinnamal, Linalyl Acetate

Cleansing Solution Acnerose:
Aqua, Gluconolactone, Lactobionic Acid, Glycerin, Sodium Bicarbonate, Phenoxyethanol, Algin, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Allantoin, Mentha Spicata Herb Oil, Ethylhexylglycerin, Limonene, Carvone, Menthol, Pinene

image (18).png

Ola
oznacz moderatorów