Czy tylko ja tak mam ale w tym roku mam już kilka uszkodzonych przesyłek przez inpost.
Dokładnie chodzi o koperty bąbelkowe które są rozszarpane jakby ktoś je rzucił psu na pożarcie. Oczywiście za każdym razem brak zawartości. Dzieje się to na etapie sortowni.
Troszkę mnie to już denerwuje. Ciężko to uznać za przypadek bo łatwo nie jest dostać się do środka takiej koperty.
Każdy kurier niszczy, Inpost i tak chyba najmniej. Kopertkę też mi raz rozwalili, potem się nauczyłam i książki idą w kilku warstwach folii i grubym kartonie z odzysku. Tego nie niszczą. Nawet jak karton wrzucili we wode to taka książka cała dociera... Jako sprzedawca powiem, że należy zapakować pancernie obecnie zdaje się, że nazywają to przesyłką antykurierską xD. Wtedy dociera.
Dziś sama się wkurzyłam, potrzebowałam na już mp3 dzieciakowi, zamówiłam na Allegro. Geniusz biznesu owinął 2x folią, nawet jej nie skleił tak że sie ześlizgiwała i wrzucił w foliopak. Takie coś mając w ustawieniach dostawę kurierami delivery jest dla mnie niedopuszczalne... Normalnie aż mi ciśnienie ten widok podniósł. Następnym razem idę do normalnego sklepu albo nawet na Te.. jak będzie dość czasu, bo już nawet chińczycy delikatne rzeczy lepiej pakują. Wiadomo ubrania też w foliopaki ale delikatne potrafią lepiej. Dla mnie takie coś to zwykły brak szacunku dla klienta... Przecież każdy wie jak te dostawy działają i ile potem kłopotu, żeby kasę odzyskać...
Nigdy nie miałem reklamacji z firm kurierskich. Natomiast w tym roku Inpost to nagminnie. Co chwilę mail ze zdjęciami rozszarpanych kopert bez zawartości i czy to moje. Koperty takie małe w środku są bardzo malutkie i lekkie przedmioty.
Pewnie w sortowniki się wkręcają tak jak te w stretch owinięte
@mako_poznan Potwierdzam. Również już kilka w tym roku przesyłek mi inpost zniszczył, najczęściej koperty bąbelkowe szare, ale i też małe kartoniki.
@AnnaG-Antyki No to u mnie żadna inna firma nie zniszczyła przesyłki w tym roku, Inpost już z 5.
Może macie trefnego kuriera na regionie. Miewałam okresowo takie problemy ze 2 razy. Zawsze jak dadzą na paczkomaty jakiegoś starszego faceta. Zwykle po miesiącu czy dwóch skarg znikał. Raz jak mnie wkurzył to dosłownie zamówiłam młodego po paczki do wysyłki i poprosiłam o przekazanie kierownikowi skargi na kuriera od paczkomatów. Dotarła na pewno, bo dziad od paczkomatów zrobił się jeszcze wredniejszy ale za 2 tygodnie już go nie było...
Natomiast nigdy złego słowa nie powiem na tych młodych chłopaków czy kobiety, które ostatnio się pojawiają. Zawsze wszystko na medal. Nie dawno jakiś nowy na regionie był to dzwonił przed dostarczeniem pczki, zeby mnie znaleć. Gdzie temu do np. DHL z jego awizo bo mnie nie było jak byłam i dziurawymi paczkami...
@mako_poznan Ciężko to uznać za przypadek bo łatwo nie jest dostać się do środka takiej koperty.
Ale to są koperty z papieru, zmień na te białe powlekane 😄 druga sprawa reklamacja, sprawdź czy nie dzieje się to na tej samej sortowni, może kurier co od Ciebie odbiera ? potem na policje zgłoś kradzieże 😞 Może jest tego więcej, kiedyś złapali jednego co okradał paczki 🙂
https://sieradz.policja.gov.pl/esi/informacje/53405,Kurier-okradal-przesylki.html
Napisz ile tych incydentów bo powiem że mi od kiedy mam umowę z InPostem nic nie zginęło, fakt ja pakuje w kartony, a miałem 2x zalane paczki i to co śmieszne w jednej sortowni Kraków, postów na forum tez nie ma dużo więc stawiam że to tan sam kurier - sortownia 😄
Zobaczcie jak mi klient odesłał smartfon paczkomatem InPost 😁. Aż mi się gorąco zrobiło jak otworzyłem skrytkę
Smartfon OnePlus 15 (ok 3500zł)
W samym opakowaniu producenta, dodatkowo nie zamknięte, z adapterem w środku (jest to gratis do naszych gniazdek) wewnątrz co powodowało że górna część opakowania nie była zamknięta (jedynie nałożona). Na fabryczne opakowanie naklejona etykieta, nie do zerwania.
Chyba, każdy z kurierów, traktował to jako "gorący kartofel" że przesyłka nie zginęła. Bo pewnie byli, w szoku, że v tak zostało nadane.
Kupujący (z Ukrainy) myślał, że firma kurierska spakuje za niego 😀
@wojtekmarchewka ja bym go nauczył pakowania 😄 złożył bym protokół na brak + reklamacja oddał 5 zł za przejściówkę 😄 poczekał z miesiąc ja będzie miał pełnego pampersa i po miesiącu oddał resztę z informacją jak się pakuje poprawnie paczki 😄
Dobre. Nauczyli się, że jak źle spakują to ochrona Allegro zapłaci to mają to gdzieś.
Swoja drogą ja kiedyś widziłam takie ogrące kwiatki. Dosłownie bukiet kwiatów owinięty we folię, etykieta na folii, jeździł z kierowcą inpostu w szoferce. Pamiętam, że kiedyś ktoś tu pisał, że spore lustro owinięte tylko w jedną paczke folii też o dziwo dojechało całe. Także oni chyba na wszelki wypadek ostrożnie wożą przesyłki od ludzi z problemami z myśleniem, bo kto wie co jeszcze takiemu genuszowi może potem do głowy wskoczyć... I na wszelki wypadek lepiej dowieźć całe...