Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przekazuję jak by ktoś nie chciał tego zauważyć 🙂 ciekawostki to sklejone paczki liczone jako niestandard 😞 sprawdźcie rejony po kodzie i zobaczcie do której możecie zamówić kuriera no i podwyżki 😞 Nie dotyczy zawartych umów i stałych podjazdów 🙂
Pragniemy poinformować Cię o zmianach, które wdrażamy w dokumentach InPost. Dotyczą one następujących obszarów:
Powyższe modyfikacje wchodzą w życie 1 kwietnia 2021 roku. Zaktualizowane dokumenty znajdują się pod linkiem https://inpost.pl/regulaminy.
Podsumowaliśmy dla Ciebie Najważniejsze zmiany w powyższych dokumentach:
1) Wprowadzamy nową organizację odbiorów przesyłek – standaryzujemy i wydłużamy dostępne godziny nadania z korzyścią dla Klientów (dla większości lokalizacji)
2) Przenosimy usługę nadania paczki bez etykiety wprost z panelu sterującego Paczkomatu, z opcją zakupu usługi, wyboru odbiorcy i płatności bezpośrednio przy maszynie, do aplikacji InPost Mobile – zmiana ta nie ma wpływu na możliwość nadania paczki bezpośrednio w Paczkomacie z wcześniej wygenerowaną i opłaconą etykietą.
3) Regulujemy zapisy dotyczące łączenia wielu opakowań jednostkowych w ramach jednej paczki („sklejki”)
4) Wprowadzamy zmiany w Cennikach usług InPost Kurier oraz InPost Paczkomaty 24/7.
Podyktowane są one szeregiem inwestycji jakich dokonaliśmy w 2020 roku, takich jak intensywny rozwój sieci paczkomatowej czy otwarcie drugiej Sortowni Centralnej, a także zaistnieniem istotnych czynników zewnętrznych, które wygenerowały wymierny wzrost kosztów operacyjnych po naszej stronie. Czynniki te to m.in.: inflacja, rosnące ceny energii elektrycznej, wzrost płacy minimalnej czy pandemia COVID-19. Zaktualizowane wersje cenników znajdują się pod linkiem https://inpost.pl/cenniki
Podwyższeniu ulegają ceny:
Równocześnie informujemy, że - zgodnie z zasadami zawartej przez Ciebie umowy abonamentowej - ceny w Twojej ofercie nie ulegają zmianie.
5) Wprowadzamy aktualizację dokumentu „Regulamin dystrybucji opakowań i materiałów eksploatacyjnych” w ramach usługi InStore świadczonej przez InPost sp. z o.o.
@kostas11 Pytanie tylko co z tego dotyczy allegro wysyłki a co inpost 😉
@ZibiK30 wszystko 😞
@kostas11 @ZibiK30 To niestety było kwestią czasu...przyzwyczaili ludzi, to teraz podnoszą ceny..
Ja jestem ciekawy tych godzin granicznych... Ostatnio nadałem paczkomatem o 18:30 a zostało odebrane 13:30 nastepnego dnia. Pytałem kuriera - zabiera paczki codziennie pomiędzy 19 a 20 - więc jak do tego mają się godziny graniczne?🤔
@pinsplash myślę ze tu rynek wymusił jakieś standardy, co by sprzedawcy a przy okazji kupujący mieli podane konkretne godziny i terminy, a czy uda się to dopilnować przewoźnikowi zobaczymy po 1 kwietnia 🙂
co z tego że podali godziny graniczne kiedy kurierzy przyjeżdżają jak im wygodniej, w mojej strefie "B" godzina graniczna to 15:00 i tylko dlatego że miałem dzisiaj mniej paczek udało mi się dotrzeć do paczkomatu na 14:15 a tam już w najlepsze kurier pakuje swoje paczki do paczkomatu i gdyby nie to że w tym samym czasie ludzie odbierali paczki to nie miałbym szans na nadanie przesyłek, już kiedyś pytałem kuriera w jakich godzinach odbiera paczki z paczkomatu to powiedział że "różnie" tak że nie radzę zwlekać na ostatnia chwilę
@ELEKTROMARKET ale to od 1 kwietnia wchodzi 🙂
no to kurier jest w porządku ale ja i tak będę nadawał jak najszybciej się da bez czekania na godzinę graniczną bo ciężko im będzie upilnować tych godzin