Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
zablokowali mi możliwość wysyłania paczek mimo ze mam opłacone wszystkie faktury do tego nie ma jak sie z nimi skontaktować tylko mailowo od czwartku 21,082025 pisze maile odpisują co 24godziny ze przekazują dalej i tyle
@motogruszek_pl rozumiem, że jest to dla Ciebie frustrujące. Natomiast z tego co rozumiem sprawa wymaga wyjaśnienia z InPostem.
My pomimo szczerych chęci, nie jesteśmy w stanie zweryfikować sprawy, która nas nie dotyczy.
oni sami tez nie sa wstanie a ja dostałem juz negatyw ludzie piszą dzwonią gdzie ich paczki
@motogruszek_pl to InPost zablokował Tobie możliwość wysyłania paczek więc to z nimi powinieneś to wyjaśnić.
ale tam niema jak każdy do kogo uda sie dodzwonić mówi ze to nie jego dział a do księgowości i windykacji niema nr tel nawet wsparcie handlowe niema tel do tych działów oni musza tez pisać maile a na maile nikt nie odpisuje
@motogruszek_pl rozumiem, ale zdajesz sobie sprawę, że nie mamy wpływu na decyzję InPostu? Blokada nie dotyczy Allegro, więc nie mam kompetencji do podjęcia działań w Twojej sprawie.
@motogruszek_pl na allegro nie licz mają kosę z InPostem 😄 na jakiego maila piszesz ? masz opiekuna ?
@kostas11 podaruj sobie proszę takie teksty, które wprowadzają w błąd i mijają się z prawdą.
@gdvorek a co jest inaczej ? poczytaj wpisy w Google i artykuły 🙂
Druga sprawa mamy na forum kogoś z InPosta jak chodzi o paczki to załatwiacie, a wystarczyło by podpytać gdzie ma napisać lub żeby sprawdzili co się stało, przecież paczki Allegro InPost są na waszej negocjowanej umowie, tyle że my je opłacamy 😉
typowa spychologia tak jak z tym ze zapomnieli dopisać dostawa najwcześniej jutro i klienci drą jape na sprzedajacego
@motogruszek_pl InPost nałożył Tobie blokadę, więc nie rozumiem czego od nas oczekujesz? Tu masz na stronie InPostu kontakt to z nimi wyjaśniaj te kwestie.
pod tymi nr nic sie nie dowiesz wy udostępniając możliwość wysyłki allegro inpost w allegro smart jesteście tak samo odpowiedzialni jak inpost
@motogruszek_pl udzieliłem Tobie wyczerpująco informacji gdzie powinieneś kontaktować się w swojej sprawie. Twoja decyzja co zrobisz.
Możesz głosić dalej tu nieprawdę, ale to wcale nie przybliża Ciebie do rozwiązania Twojego problemu.
no i tak jak zablokowali od czapy tak tez odblokowali bez podania przyczyny poza fikcyjnym nie opłaceniem f-vat z lutego (faktura opłacona 7,02,2025) tak tez odpisali dzis
Dzień dobry,
Dziękuję, konto jest aktywne.
Pozdrawiam,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Joanna Głuś Zespół Windykacji Email: windykacja@inpost.pl |
@motogruszek_pl to się trafia , kiedyś popełniłem ,,czeski błąd,, w groszach ,system wyłapał im niedopłatę i zblokował mi konto , ale mam opiekuna , który załatwił sprawę w niecałą godzinkę .Musisz mieć kontakt do kumatej osoby najlepiej z oddziału , który podejmuje od Ciebie przesyłki .
właśnie próbuje ustalić kontakt do opiekuna na infolini nie maja