Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zleciłem zwrot wpłaty kupującemu za przedmiot w zakładce zamówienia i zwróć wpłatę. Okazuje się ,że nie mam środków na koncie w allego aby zwrot doszedł do skutku. I tu moje dwa pytania jak ewentualnie zasilić konto aby zwrot doszedł do skutku, ponieważ zwrot w zakładce Allegro Finanse ma status w realizacji i czeka na środki jak będą na koncie.Klient wpłaty dokonał za pomocą Payu. A drugie jak ewentualnie usunąć ten zwrot abym mógł dokonać zwrotu klientowi bezpośrednio na konto.
Jeśli nie masz środków na koncie Allegro, zlecony zwrot anuluje się automatycznie po 24 godzinach. Sam konta nie zasilisz. Oddaj kupującemu pieniądze zwykłym przelewem, z konta bankowego na jego konto bankowe.
Napewno ... Bo miałem komunikat,że próba zwrotu zostanie powtórzona za 24h, ponieważ nie ma środków na koncie .
@Stelix Na pewno. Po 24 godzinach system ponowi próbę zwrotu i jeśli pieniędzy nie będzie, zwrot zostanie anulowany. Dla pewności odczekaj te 24 godziny.
A jeśli środki były, można coś z tym zrobić? wysyłałam wiadomość do allegro z prośbą.
@Stelix Na konto AF nie da się samemu wpłacić, jak nie będziesz miał wpłat w najbliższym czasie, poproś kupującego o nr. konta i mu przelej z własnego: https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/platnosc-od-kupujacego/jak-zwrocic-wplate-kupujacemu-xG71...
Tak właśnie tak chcę zrobić tylko potrzebuje usunąć te zlecenie zwrotu z allegro aby zapobiec ewentualnemu ponownemu zwrotowi. A nigdzie nie widzę opcji usunięcia tego zwrotu z konta allegro . Napisałem też do allegro zobaczymy co mi odpiszą.
@Stelix Zwrot się na pewno anuluje po 24 godzinach.
Dziękuje za pomoc 🙂