Cześć, chciałam skorzystać z nowego narzędzia zgłaszania sugestii wielowariantowości i problem zaczął się ponieważ mamy wystawione część słoików w kategorii POJEMNIKI 15979 a część w kat. SŁOIKI 316146 - są to kategorie powiązane i w ramach jednego produktu mogę wystawić oferty w słoikach lub pojemnikach. Niestety kilka lat temu kiedy wystawialiśmy słoiki produktyzowaliśmy je tu albo tu (np pakiet 10x sztuk w słoikach, pakiet 20 sztuk w pojemnikach bo kategorie oferty można zmienić bez problemu) . Nie było z tym problemu przy starej wielowariantowości https://allegro.pl/moje-allegro/wielowariantowosc ponieważ tam mogłam połaczyć jeśli oferty miały taką samą kategorię. A w tej nowej sugestii wielowariantowości wyskakuje mi komunikat "niezgodna kategoria" pomimo że kategorie oferty są takie same. Skapnęłam się że chodzi to o kategorię produktu.
Przykład:
oferta 13933353619 - kategoria oferty Słoiki, kategoria produktu Słoiki
chcę ją połączyć w wielowariantowości z ofertami:
13933405164 - kategoria oferty Słoiki, kategoria produktu Pojemniki
No i wyświetla się komunikat "niezgodna kategoria"
Proszę o informacje czy powinnam zmienić kategorie produktu na inną żeby to połączyć pomimo że te kategorie są powiązane i w ramach jednego produktu mogę wystawiać w obu tych kategoriach?
Cześć, @SuperButelki. W zakładce Mój asortyment możesz sprawdzić warianty produktu dla każdej oferty i zaproponować w nich zmiany. Zmiany możesz zgłosić, gdy chcesz:
Tutaj znajdziesz dokładną instrukcję jak zgłosić takie zmiany.
Dziękuję, ale nie takie było moje ostateczne pytanie 🙂
Proszę o informacje czy powinnam zmienić kategorie produktu na inną żeby to połączyć pomimo że te kategorie są powiązane i w ramach jednego produktu mogę wystawiać w obu tych kategoriach?
@SuperButelki, tak - proszę, abyś zgłosiła sugestię zmiany kategorii produktów na kategorię: Allegro -> Dom i Ogród -> Ogród -> Akcesoria pszczelarskie -> Słoiki 316146.
Po zaakceptowaniu zmiany warianty powinny powstać automatycznie, ale jeśli tak się nie stanie, to daj nam znać.
Jeśli chodzi o powiązane kategorie, to jeszcze weryfikujemy dlaczego pojawił się przy nich błąd podczas łączenia wariantów. Wrócę do Ciebie z odpowiedzią, gdy tylko ją dostanę.