Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jestem sprzedawcą, który stara się bardzo dbać o jakość sprzedaży liczoną wieloma jak wiemy wskaźnikami Allegro.
Jednym z nich jest - czas odpowiedzi na zapytania klientów.
Większość moich Klientów zadaje pytania między 23:00 a 2 w nocy. Wtedy nie ma mnie już on-line, a gdy rano o 9:00 w niedzielę odpiszę na wiadomość (w weekend człowiek chciałby choć 1 dzień odpocząć!), to średni czas idzie w kosmos.
Macie jakieś sposoby na to, żeby ten czas odpowiedzi skrócić w takich sytuacjach?
Używałam już autoodpowiedzi, ale to nie działa.
Pracownika musisz zatrudnić na nocną zmianę 🙂
Taa.. 😉 Też tak pomyślałam. Stanowisko "odpowiadacz na nocne zapytania klientów na Allegro" 😉
@Klocko-m-ania Można poszukać innej pracy, sprzedając na Allegro akceptujesz zasady.
Na zasady zawarte w regulaminie allegro jeszcze lekarstwa nie ma i musimy się z tym bólem godzić.Dużo na ten temat już było pisane w postach tu na forum ale o zmianach na lepsze nic nie słychać.
G... mi dała ta odpowiedź, ale dzięki za fatygę. Pracy nie zamierzam zmieniać, bo jest dobrze. Szukam usprawnień, ale widzę, że od lew433 nie otrzymam rozsądnej wskazówki. Szkoda czasu 🙂
@Klocko-m-ania Dlaczego autoresponder nie działa? 🤔
Ustaw "dziękuję za zainteresowanie. Pracujemy od..do.. - postaram się dokładnie odp na Państwa pytanie jak tylko będę przy komputerze"
Niestety autoodpowoedź nie działa - cały urlop miałam ustawioną odpowiedź na każde "Nowa wpłata od kupującego..." oraz oczywiście na każde "Pytanie od kupującego...". Każdy Klient otrzymywał odpowiedź, że mnie nie ma 2 tygodnie i co dalej będzie z jego zapytaniem oraz z zamówieniem. Mimo to punktacja poleciała w dół, bo nie odpowiadałam rzekomo na wiadomości w tym terminie.
Stąd właśnie prośba o podpowiedzi.
Fajnie, że dopwiedziałam się tutaj, że zatrzymywany jest czas do 6 rana w poniedziałek. Bo myślałam, że do północy z niedzieli na poniedziałek. Teraz już wiem co robić.
@Klocko-m-ania Miej na to wywalone. Te kilka godzin nie robi różnicy w ocenie. W piątek o 24.00 się toto wyłącza i do poniedziałku do 6.00 nie liczy czasu.
No i tego mi było trzeba! Nie wiedziałam o tym, że do 6 rano w poniedziałek jest "zatrzymanie czasu". Super!
@WREDZIA-W1 Co to znaczy "miej na to wywalone"?
Gdzie Allegro informuje o tych ramach czasowych poza weekendem?
@xyz96 Miej na to wywalone znaczy, miej na to wywalone, bo nie warto się tym przejmować 🙂 Gdzieś tu czytałam, o tych godzinach, ktoś pisał.
@_HolaOla_ chodź tu na chwilkę.
@WREDZIA-W1 O, wspaniale. To już wszystko mam wyjaśnione. Miej to w d. mniej więcej to samo oznacza, a jak będzie kulturalnie?
@Klocko-m-ania Zgodnie z informacją z tego artukułu, czasu odpowiedzi na wiadomości nie liczymy w soboty, niedziele i dni ustawowo wolne od pracy.
@WREDZIA-W1 Jestem 🙂 Zawsze chętnie pomogę, ale poproszę Cię o łagodniejsze i bardziej kulturalne określenia. Jestem pewna, że znasz ich całe mnóstwo.
@_HolaOla_ Ten artykuł to nie regulamin. Treści artykułów nie akceptujemy korzystając z Allegro, akceptujemy treść regulaminu. W regulaminie też wspomniano o czasie odpowiedzi na pytania i o wyłączeniu sobót i niedziel z tego czasu?
To prawda 🙂
@LEW433 Ciebie to Bóg opuścił???
@WREDZIA-W1 Naprawdę? Wiesz chyba nie bo jak słyszę kogoś kto przychodzi i pyta ile zarobi, nie pytając co będzie robił i nie potrafi nic, to można sprzedawać na Allegro.😁
@LEW433 Ona pytała o zupełnie co innego.