Chodzi o sytuację w której Dyskusja z Konsultantem nie rozwiązała problemu komentarza naruszającego prawo. Komentarz odnosi się wyłącznie do twardych danych technicznych, zawiera ewidentną nieprawdę, łatwą do sprawdzenia przez markę producenta i oficjalny katalog, a Konsultant twierdzi, że to subiektywne. To czy stołek ma trzy nogi czy cztery, to nie jest subiektywna ocena, żadna opinia, tylko fakty konstrukcyjne łatwe do ustalenia czy są prawdziwe czy nie. To jakby ktoś napisał że markowy nowoczesny smartfon nie posiada aparatu fotograficznego tylko ma na obudowie namalowany obiektyw, więc daje jedną gwiazdkę. No litości.
@Pengano masz na myśli komentarz do transakcji czy opinię produktową? Doprecyzuj proszę, na Twoim koncie obecnie nie widzę negatywnego komentarza
Chodzi i opinię produktową, ale to nie była moja sprzedaż. Po prostu przypadkowo zobaczyłem ofertę 18305444676, gdzie ktoś wpisał w opinii nieprawdziwe dane techniczne, niezgodne ze specyfikacją, pewnie w celu wprowadzenia innych użytkowników w błąd, lub w celu nieuczciwego zaniżenia ocen i szargania dobrej opinii producenta którego szanuję. Dlatego protestuję.
W firmie Stentor od początku istnienia są produkowane wyłącznie modele z prawdziwym ożyłkowaniem i jest to potwierdzone w licznych źródłach które podałem, łącznie z filmami wprost z fabryki i danymi katalogowymi. Namalowane ożyłkowanie to cecha najgorszej chińszczyzny na poziomie poniżej 300 zł. Wszystkie skrzypce fabryczne na rynku od kwoty 500 zł są zrobione uczciwie i zgodnie ze sztuką. Dlatego zarzut oszustwa przy tak dobrym modelu firmowym nie jest żadną subiektywną opinią, a co najwyżej brakiem podstawowej wiedzy i umiejętności sprawdzenia. Proszę to usunąć aby nie wprowadzać innych użytkowników w błąd.
@Pengano rozumiem, że masz na myśli opinię z jedną gwiazdką. Przeczytałam ją i w mojej ocenie odnosi się ona bardziej do ewentualnego braku oryginalności otrzymanego produktu niż do złej jakości produktu Stentor. Opinię, którą uważasz za krzywdzącą/nieprawdziwą możesz zgłosić korzystając z opcji [zgłoś naruszenie]
Przecież nie pisałbym tutaj gdyby zgłoszenie naruszenia rozwiązało problem.
A więc sądzisz że to nie oryginał? Przede wszystkim nikt nie robi podróbek takich skrzypiec, bo to nie Stradivarius. Jeśli jednak tak sądzisz, że podróba, to opinia w takim razie nie odnosi się to produktu Stentor II 1500, czyli nie może niszczyć jego opinii. Regulamin w takiej sytuacji mówi jasno, że jest to naruszenie zasad Regulaminu, bo Kupujący dodał opis całkowicie innego produktu, innego przedmiotu. Jest oczywiste, że opinia o ewentualnej podróbce nie może rzutować na ranking produktu oryginalnego.
Tym oto sposobem Allegro zapędziło się w kozi róg poprzez absurdalne zasady, aby opinie transakcji z różnymi sprzedawcami wrzucać do jednego wora. Przez to opinie związane z jednym potencjalnie nieuczciwym Sprzedawcą, który ewentualnie sprzedał podróbkę, rzutują na popularność ofert uczciwych Sprzedawców oferujących oryginały. Skoro zakładasz, że to podróba, to należy rozdzielić produkt na oryginał z dobrymi opiniami i podróbę z fatalnymi opiniami, tak? Nie może to siedzieć w jednym produkcie, to oczywiste.
Jak zatem widzisz rozwiązanie tego problemu w ramach Programu Ochrony Sprzedających? Są dwie opcje:
a). Na 99% szans Kupujący nie potrafi rozróżnić autentycznych cech produktu i przez to oskarża bezpodstawnie, że główna cecha produktu jest imitacją. Wówczas należy usunąć opinię z uwagi na wprowadzanie w błąd Konsumentów.
b). Na 1% szans Kupujący otrzymał podróbę, a zatem zgodnie z regulaminem jego ocena nie dotyczy tego produktu, więc powinna być usunięta lub przesunięta do działu opinii o podróbach a nie o oryginałach. Sprzedawca "podróbki" powinien mieć możliwość obrony i wykazania legalnego kanału zaopatrzenia. Wielokrotne oskarżenia o sprzedaż podróbek powinno skutkować obniżeniem jakości Sprzedawcy a nie obniżeniem jakości produktu, to oczywiste. Może procenty są inne, ale nie ma trzeciej możliwości, a w każdej z przedstawionych dwóch opcji Regulamin nakazuje usuniecie opinii.
Zgłaszałem w ostatnich latach wielokrotnie, że twórcy wszelkiego rodzaju podrób korzystają ze świetnych opinii o oryginałach, podszywają się i nieuczciwie niszczą opinie dobrych produktów i psują sprzedaż uczciwym Sprzedawcom oferującym oryginały. Opinie nie powinny dotyczyć jednocześnie i produktu i Sprzedawcy. Każdy Sprzedawca powinien mieć wyświetlane w swoich ofertach tylko te opinie które napisano do jego sprzedaży, a nie do sprzedaży od innych osób które mogą być nieuczciwe i rzutować fatalnie na opinie o doskonałych produktach. Ta wada tkwi w systemie Allegro. To ogromny błąd że podróbki są oceniane razem z oryginałami. Jeśli Kupujący ocenia że dostał podróbkę a nie oryginał, to powinien być tworzony klon produktu pozbawiony oryginalności i tam ta opinia powinna trafiać, a nie psuć reputację produktu oryginalnego.
@Pengano nie, nie sądze, że to nie jest oryginał. Nie mam po temu wystarczających informacji, żeby mieć w tym temacie opinię. Odnosiłam się wyłącznie do opinii produktowej.
"absurdalne zasady, aby opinie transakcji z różnymi sprzedawcami wrzucać do jednego wora" - mylisz tutaj komentarz do transakcji z opinią produktową. Komentarz dotyczy tansakcji z danym sprzedawcą. Opinia produktowa dotyczy produktu, który może być sprzedawany przez różnych sprzedających. Opinie mają na celu umożliwienie kupującym podejmowania bardziej świadomych decyzji zakupowych.
Tak jak i ja, nie jesteś w stanie stwierdzić z całą pewnością, że klient nie otrzymał takiego towaru, jaki opisał w swojej opinii.