Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy ma ktoś patent, żeby w menu Asortyment wyświetlić jakoś czasy wysyłki? Albo odfiltrować te produkty, które mają czas wysyłki ustawiony inaczej niż 1 dzień? Albo posortować produkty po czasach wysyłki?
W Allegro brakuje czegoś takiego jak data dostawy, żeby czas wysyłki automatycznie skracał się każdego dnia w miarę zbliżania się do daty dostawy. Trzeba ręcznie przestawić czas wysyłki np. na 20 dni, a potem człowiek zapomina przywrócić na 1 dzień.
Potrzebne jest wyświetlenie i filtrowanie przedmiotów z długimi czasami wysyłki, aby zastanowić się, czy można już je skrócić do jednego dnia. Hurtowe ustawianie nie rozwiązuje tego problemu. Człowiek jest jak ślepy we mgle. Nie wiem czemu Allegro ukrywa ten parametr w menu Asortyment, czemu utrudnia pracę, skoro to jest podobno równie ważny parametr jak ilość czy cena. Ilość widzę, cenę widzę, a czasu wysyłki nie widzę i nie mogę łatwo tego kontrolować, sortować, filtrować.
Cześć, @Pengano. Dziękuję za Twoje sugestie i uwagi.
W zakładce Zamówienia możesz sortować swoje zamówienia w kolejności czasu na wysłanie, np. od najkrótszego.
Rozumiem, że według Ciebie taka opcja sortowania byłaby również potrzebna w zakładce Mój asortyment, aby widzieć, które oferty mają czas wysyłki, np. 1 dzień, a które 3 dni?
No tak. W menu Asortyment zupełnie nie widać jakie mam ustawione czasy wysyłek. Widać cenę, widać ilość, a nie widać czasu wysyłki. Nie ma filtrowania ani sortowania po czasach wysyłki. To są trzy podstawowe parametry każdej oferty, a widać tylko dwa z nich.
Obecnie trzeba to robić sztuczną inteligencją, aby dowiedzieć się czy jakieś moje oferty mają ustawione nietypowe czasy wysyłek, inne niż 1 dzień. Odpala się w tym celu NotebookLM, wstawia odnośniki do źródła danych https://allegro.pl/uzytkownik/nazwa wraz z adresami podstron, czyli kończymy odnośniki ?p=1 ?p=2 ?p=3 i itd, a następnie pytamy AI: "Które oferty mają czas dostawy inny niż typowy". Otrzymujemy odpowiedź, że większość ofert ma dostawę np. we wtorek, ale powiedzmy 3 oferty mają czas dostawy 21 dni i są linki. Gdy zauważymy, że można skrócić czas, to wystarczy kliknąć link i edytować. Można też przeszkolić agenta AI żeby za nas to zmienił. Jednak logiczne jest, aby taka podstawowa funkcja była już w systemie. Tak samo powinna być obsługa przewidywanych dat dostaw magazynowych na zaopatrzenie sklepu, żeby w miarę zbliżania się dnia zaopatrzenia w dany towar, zmniejszały się automatycznie czasy wysyłek jako parametr danej oferty. Teraz trzeba to robić ręcznie każdego dnia, lub za pomocą agenta AI.
Dziękuję za doprecyzowanie, @Pengano. Przekażę Twoją sugestię do zespołu zajmującego się tym obszarem 🙂