Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zajrzałam dzisiaj przypadkiem do działu z książkami - podręczniki do szkół podstawowych i średnich i zdębiałam. Jeden wielki śmietnik. W ciągu kilku minut zlokalizowałam spryciarzy, którzy wszystkie swoje książki mają wystawione w tej kategorii a żadna podręcznikiem nie jest .
I tak się zastanawiam czy ktoś to w ogóle kontroluje od czasu do czasu ? Zresztą po co pytam, wiadomo, że nie . To są ci sami wystawiający, którzy przed wprowadzeniem prowizji od kosztów wysyłki mieli aukcje typu książka za 1 zł a koszt wysyłki 60 zł i tak funkcjonowali bez zakłóceń latami całymi.
Jeszcze tylko dodam, że prowizja za używane książki wraz z wysyłką wynosi 15 %, za podręczniki jedyne 5 %.
I nawet taki podręcznik tam znalazłam
https://allegro.pl/oferta/jordan-larousse-mistrzyni-penisa-9452348029
🤣 🤣
PS. Oddali emotikonki 😁
@Kaliope_Brzeg Kategoria "szkoła średnia"? Z takim podtytułem bardziej pasuje to do "gimnazjum"🤣
PS Mi nie oddali - nadal muszę bawić się w edytowanie.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Knowhere Kurczę, ja już też nie mam. Może one się uaktywniają przy dłuższych postach ? Taka nowa funkcjonalność
@Kaliope_Brzeg A idź Ty z tą funkcjonalnością😛
Myślisz, że z tym mistrzostwem jest jak z zapłatą mandatu: im wcześniej, tym lepiej?
:tarzanie_się_ze_śmiechu:
PS. Sprawdzam, czy jak wpiszę nazwę ręcznie, to mi buźka wyskoczy.
Nie wyskoczyła...
Następnym razem napiszę ROTFL. Starsi pamiętają, młodzi niech się nauczą.
@Kasiulki2 Nie wyskoczy, bo tu emotki nie są tak proste do wrzucenia, jak kiedyś w gg. Edytując kiedyś posta, przełącz się przy okazji na kod html (jest takie coś w narzędziach po ich rozwinięciu), a zobaczysz jak tam jest namieszane z tymi emotkami (żeby sięgnąć do ich zasobu)😂
Na ten przykład kod potrzebny do wstawienia emotki widocznej wyżej wygląda tak:
<li-emoji src="/html/emoticons/1f602.png" class="lia-deferred-image lia-image-emoji" id="lia_face-with-tears-of-joy" title=":buźka_ze_łzami_radości:"></li-emoji>
Błeeee...
Nie będę przedstawiać graficznie "błeeee...", bo to niepolityczne jest bardzo.
Ale rozumiem: jesteś optymistą. Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
ROTFL, a co mi tam.
@Kaliope_Brzeg Podręcznik do szkoły to może jeszcze nie jest- ale edukacyjna na pewno😂
W końcu to Larousse, oni to tylko edukacyjne i encyklopedie
Też sprzedaję książki i też mnie to strasznie denerwuje, co gorsza przez obecnie forsowaną produktyzację przy wystawianiu nowych ofert jestem zmuszany do wyboru kategorii, którą jakiś 'uczciwy' sprzedawca wybrał wcześniej i często jest to właśnie kategoria podręczniki, oczywiście zgłaszam wtedy błąd w produkcie ale znając podejście pracowników Allegro to nikt nic z tym nie zrobi - tak samo jak kiedyś poczułem misję i zacząłem zgłaszać takich co właśnie wystawiają książki w cenie która stanowi cenę nabycia w hurcie + prowizja i mają np. paczkę w ruchu za 14 zł, paczkomat za 25 itd no i oczywiście maksymalnie 1 książka w paczek, za każdą dopłata do kosztu wysyłki 100%, wysłałem im cennik inpost dla klientów bez umowy, w którym paczka gab C kosztuje 15,99 argumentując, że nie da się tak dużo płacić za paczkomaty, to po kilku dniach wymogli na sprzedawcy (jeden z większych na Allegro w książkach) obniżenie ceny na 15,99... Po tym odpuściłem, to nie ma sensu, skupiam się na swoich klientach i szukaniu nowego towaru.
@simoon003 Na szczęście nie czuję misji 🙂 Tak jak piszesz szkoda na to czasu i atłasu. Podałam gościa w linku jak na tacy , usunęli tę jedyną aukcję a pozostałe 90 nadal zaśmieca kategorię z podręcznikami.
Weź pod uwagę bardzo niemiłą perspektywę: za niecały miesiąc to Twoje czy moje aukcje mogą zaśmiecać kategorię z podręcznikami.
Teraz jest tak: wystawiam aukcję, wpisuję EAN/ISBN, Allegro proponuje mi powiązanie z produktem (co oznacza zmianę kategorii na przypisaną do produktu). Jeśli potwierdzę powiązanie, kategoria się zmieni. Jeśli odrzucę powiązanie, EAN/ISBN zniknie. Od 24 sierpnia nie będzie mógł zniknąć, bo nie wystawisz aukcji. Pozostaje przyjąć produkt z dobrodziejstwem inwentarza, w tym z kategorią.
A wtedy ktoś absolutnie uczciwy, ale przekonany o Twojej czy mojej nieuczciwości, zgłosi taką aukcję...
Włosi mają pewne słówko, które jak ulał pasuje do obecnej sytuacji: bordello.
Oczywiście można za każdym razem zgłaszać błąd w produkcie. Ale chyba nie o to chodzi...
@Kasiulki2 Jakoś mam poczucie że zgłaszanie błędów w produkcie trafia w próżnię .Te które zgłaszałam nadal są kulawe 😄
Do tego ze starymi ISBNami produkty tworzą się na dwoje babka wróżyła , raz się uda dwa razy nie więc zaczynam się rozglądać za dużym kontenerem na makulaturę . Nie mam już do tego bordello zdrowia haha
Nie będziesz pierwsza. Do punktu skupu tuż obok mojej pracy przyjechał samochód jednego z największych sprzedawców używanych książek w Polsce... i wyciepał tonę po pięć groszy za kilogram. A potem jeszcze raz, i trzeci, i czwarty...
@Kasiulki2 Tona książek za pisiont złoty?🙄
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że dzięki takim asom wszyscy mamy regularne podwyżki prowizji. Swego czasu też sprzedawałem używane książki w dużych ilościach, już jak podnieśli prowizję na 10% to zacząłem się ograniczać, a jak podnieśli 15% to szczerze mówiąc odpuściłem, wyprzedaję to, co mi zostało z używek i tylko sporadycznie jak się jakaś perełka trafi gdzieś na rynku czy w bibliotece na wyprzedaży, choć teraz takie szperanie traktuje raczej jako odskocznię od codziennych obowiązków i relaks 🙂
Do 24 sierpnia masz możliwość nie łączyć oferty z produktem. Jeśli wybierzesz produkt na etapie wystawiania aukcji, kategoria przypisze się automatycznie, choćby była nieprawidłowa. Jeśli Allegro połączy automatycznie czy opcjonalnie produkt z ofertą już po wystawieniu, wybrana przez Ciebie kategoria się nie zmieni. Potwierdził mi to @jacek_kulakowski, cytuję: Zmiana kategorii na etapie wystawiania i jej brak przy automatycznym wiązaniu ze strony Allegro to nie błąd - nie możemy bez Twojej wiedzy zmieniać czegokolwiek w twojej ofercie, stąd nie zmieniamy kategorii, a zmianę parametrów na spójne z produktem musisz własnoręcznie potwierdzić podczas edycji oferty.
Co będzie po 24 sierpnia, to już temat na osobny wątek...
Tak, to akurat wiem ale właśnie problem miałem przy wystawianiu nowych ofert... Pozostaje nadzieja, że jakoś to ogarną. Z resztą to automatyczne dopasowywanie produktów też działa tak, że szkoda gadać, u mnie 1/3 automatycznych dopasowań jest błędna. Ale mam na koncie jeden sukces - jak mi dopasowali produkt do książki (akurat trafnie) ale z błędem w parametrach (wpisali mi, że ma twardą oprawę a wychodziła tylko z miękką) i dostałem za od klienta negatywa to go usunęli i to po pierwszym zgłoszeniu! 🙂
Że macie czas na takie duperele, zazdroszczę i czytam Was jak Pudelka. Dlaczego godzicie się na taką wysoką prowizję? Ja powolutku się zawijam , lizusy z Was.