Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Proszę o weryfikację mojego konta, czy wkradł się błąd w system?
Otóż przez kilka ostatnich lat miałam oceny pozytywne 100% i trafiła się pierwsza milcząca kupująca, która - Nie Poleciła mnie 1 bez jakiegokolwiek uzasadnienia - oznaczenie gwiazdkowe - ocena że 100% spadła na 95,8%. Sprzedaż niemal się zatrzymała.
Następnie w ciągu 1,5 m-ca otrzymałam od lokalnych kupujących 5 w pełni pozytywnych komentarzy.
Obserwowałam systemowe dodawanie procentów do 95,8%.Teraz mam 96,4%. 5 poleceń dodało do oceny zaledwie 0,6%, czyli 1 komentarz pozytywny dodaje zaledwie 0,12%.
Zatem:
System liczy 1 Ocenę pozytywną tylko + 0,12%, zaś 1 negatywna aż - 4,2%!???
Proszę o wyjaśnienia.
Już wiem, że negatyw miał większy %, bo miałam mniej pozytywnych opinii niż teraz. Dalejnobliczylam, że by dojść do 98% i odzyskać oznaczenie Smart, potrzebuje jeszcze 22 komentarze pozytywne.
@Newday5 w jakości sprzedaży i poleceniach od kupujących masz 100%, nie masz żadnych negatywnych ocen, więc nie rozumiem o jakich wynikach w jakości piszesz.
Czy Twoja wiadomość dotyczy innego konta?
Usunięcie tamtych postów było niepotrzebne, gdyż były pouczające i pokazywały, że nie wszystko jest takie oczywiste na jakie wygląda ;]
@cookie000 dziękuję za zwrócenie uwagi. Usunęłam wypowiedź Halfrunt uznając ją za obraźliwą, a Twoją dlatego, że była odpowiedzią na jego wiadomość 🙂
Ale rzeczywiście odpowiedziałeś na nią w sposób, który może się komuś przydać i wesprzeć w próbie zrozumienia tych przeliczeń. Dzięki i pozdrawiam!
Nadgorliwość jest gorsza od ... ;]
Dzięki również.
(A teraz czekam jeszcze na inną odpowiedź w sprawie innych postów, ale to już nie tutaj).
Dotyczy mojego konta, istny CUD nastąpił i kupująca usunęła swoją negatywną ocenę:)
Jak wy ludzie szkoły pokończyli.
Musisz brać pod uwagę to, że system wyliczania procentów jest płynny jeśli chodzi o zakres ocen i sposób uwzględniania jednostek do rachunku. Nieznajomość tych reguł może komuś utrudnić policzenie. Jeśli się je zna, to cała reszta jest prosta :]