Przy przesyłkach Allegro dpd Allegro Punkty Poczta, Żabka, Orlen, Ruch itd... kto płaci za zwroty? Czy ja jako sprzedający jestem obarczana opłatami?
Przykład. Produkt za 50 zł przesyłka allegro za 0 zł. Klient robi zwrot.
musicsklep_pl zwror ze ,,smartem ,, jest bezpłatny .
A bez smarta? Gdyby za wysyłkę zapłacona była normalna kwota?
Niedawno nadawałam prywatną paczkę, przez szybkie nadania. Odbiorca nie ogarnął, że paczka jest. Paczka wróciła. Żadnych kosztów za zwrot.
A w przypadku nadania przez zarejestrowane konto, koszt zwrotu ponosi sprzedający ?
Nie mówię o paczce pobraniowej.
szataskrzata_pl w przypadku Poczty klient płaci za zwrot przesyłki bez smarka 😁. Na stronie każdej oferty w zakładce ,, zwroty,, masz wszystko opisane ze szczegółami
Czytałam dwa tematy i ostatecznie napisałam nie w tym co trzeba 🙈 🤣
Moje pytanie dotyczyć miało zwrotu Do nadawcy NIEODEBRANEJ paczki, a nie zwrotu jako "rozmyślenia się czy innej przyczyny" 😄
Wybaczcie
Na logikę klient sam powinien się domyślić że jeśli sam zawinił i nie odebrał to powinien ponieś tego konsekwencje ale niektórzy myślą inaczej.
Na logikę to nie powinny mieć miejsca sytuacje w których paczki pobraniowe wracają do sprzedających, a z klientem jest zero kontaktu....
A sprzedający poniósł straty większe niż ta paczka była warta🙈
Ale wiadomo jak jest. Nie umiem tego zrozumieć. Niektórzy sobie z tego sport zrobili czy jak ?
Swoją drogą kupujący są chronieni na każdym kroku. A sprzedający?
Osobiście nikomu nic nie wysyłam za pobraniem i innym też tak radzę dla spokoju i unikania kłopotów.
Client:44052296tak zwrot Inpost jest bezpłatny