anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak wyłaczyć SMART z transportu DPD

Dachowe-okna-pl
#2 Obserwator#

Cześć, dla wysyłek mojego produktu korzystać chcę z transportu DPD allegro - ale bez opcji smart czyli chcę aby to klient płacił za transport - są to duże wymiarowo przesyłki dlatego tylko DPD wchodzi w gre.

Towar kosztuje ponad 200zł więc opłata dla sprzedającego za transport jest droga. Do tego przesyłka nie jest w kartonie, tylko jest w kształce "tuby" więc DPD pobiera jeszcze opłatę dodatową - i wychodzi w sumie spory koszt dla mnie

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

LEW433
#21 Demiurg#

Smarta tak.

oznacz moderatorów

Dachowe-okna-pl
#2 Obserwator#

ale jak? 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie spełniając warunków Smarta.np wyłączasz obowiązkowe dostawy.https://help.allegro.com/sell/pl/c/allegro-smart

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Dachowe-okna-pl wyłączenie smarta nic nie da bo i tak będą dopłaty z allegro. Najlepiej usuń opcje allegro kurier dpd i wstaw kurier dpd

Wysyłaj na własnej umowie

oznacz moderatorów

Dachowe-okna-pl
#2 Obserwator#

Niestety nie posiadam umowy z dpd - a z tego co wiem poza allegro biorą dużo więcej za przesyłkę niż te 14,99 

oznacz moderatorów

PIKeRn
#10 Popularyzator#

Jak nadasz na umowie Allegro to oprócz tych paru złotych za transport (bo podstawową opłatę opłaci klient, a nie Allegro i Ty) to i tak wszystkie dopłaty zapłacisz Ty. 

W takiej sytuacji lepiej do cenników wrzucić kurierów specjalizujących się w gabarytach (Ambro Express). 

oznacz moderatorów

bosek_2804
#12 Orędownik#

Musisz wiedzieć, że Allegro DPD może po 2 ...[ tak - dobrze czytasz ] nawet do 3 miesiący dowalić kary za przeważenia, gabaryty i inne dopłaty ubezpieczenia czy za pobraniówki. 

w przypadku umowy własnej - przyjadą podpisać umowę - wynegocjujesz dopłatę 2 zł za każdy dodatkowy kg i umowę na wysyłanie tuby zamiast prostopadłościanu. Allegro odrzuci każda Twoją reklamację za dopłaty 99 zł czy 200 zł. 

Własna umowa z DPD będzie honorowana na tuby i nadwagi. 

Firma za ścianą wysyła skrętki rur plastikowych w zwykłym worku i DPD zabiera. 

oznacz moderatorów