Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wyświetlić, albo odfiltrować te powyżej 1 dnia, albo posortować czasami wysyłek? Czasem trzeba ustawić długi czas wysyłki i zapomina się zmienić po dostawie, bo nie widać co jest ustawione. Człowiek jak ślepy we mgle z tym Allegro. Poszerzyli trochę kolumny, ale żałują pokazania ważnych danych. Ja bym wywalił kolumnę Status, tylko nieaktywne wyświetlał na szaro. To byłoby czytelne.
Czemu nie wyświetlacie w Moje Oferty Czasu Wysyłki? To ważny parametr, a często ustawiony źle, bo go nie widać, nie daje się filtrować ani sortować. Po co takie utrudnienia? Dajcie też możliwość kliknięcia w cenę, ilość i możliwość edytowania wprost na liście Moje Oferty. Po co tyle zbędnych kliknięć? Albo celowe utrudnianie przełączania kont, żeby wykupować abonament. Słabe to. Przecież można zrobić proste przełączanie kont jednym kliknięciem.
jakie to fajne najpierw zmuszać do narzędzi, potem go wykastrować, a następnie ubić
@nikl zarzucałem już na tym forum serwisowi allegro, że
jego dobre zmiany nijak mają sie do łatwości obsługi
czy też optymalizacji działania sytemu np: pod względem liczby kliknięć czy ruchów myszki
Po zmianie ostatniej zmianie interfejsu chwalili się, że taki dobry, a najważniejsze funkcje jak Zamówienie i Moje oferty umieścili na końcu listy w menu, żeby trudniej było wcelować i żeby mysz nabijała kilometry! Uznali to za mniej ważne pozycje niż jakaś **piiip**iana statystyka, czy wystaw z pliku. Statystyki nazwali Moja Sprzedaż, żeby było bardziej mylące. Utrudniają życie jak tylko mogą. Ja sądzę że projektuje to sabotażysta z **piiip**. Dlatego przejście z Ofert jednego konta na drugie zwiększył z 3 kliknięć do 10 kliknięć i potem poprawił na 9 dla ściemy. Na początku przerzucał Sprzedawców na Zakupy. Specjalnie żeby ludzie tu nie Sprzedawali tylko Kupowali. Oni mają Sprzedawców dość i zniechęcają jak tylko mogą.
@nikl, niestety na ten moment nie ma możliwości filtrowania ofert po czasie dostawy w zakładce Moje oferty.
A jak inaczej sprawdzić która z ofert ma zbyt długi czas wysyłki ustawiony? Rozkilkiwanie każdej z osoba w edycji odpada. Nie ma na to czasu.
Ja zwykle podaje Pan rozwiązanie innego problemu niż zgłoszony. To dowód, że Allegro nie rozumie procesu sprzedaży. Tworzycie narzędzia nie wiedząc do czego służą i jak mają działać, bo nie słuchacie co się do Was mówi.
Mam takie pytanie pomocnicze: Po co Allegro wyświetla w Moje Oferty Ceny i Ilości? Zastanówcie się nad tym. Moglibyście nie wyświetlać ani cen, ani ilości. Przecież Sprzedawca mógłby sobie ustawiać te rzeczy wskazaną metodą na ślepo. Pozaznaczać i wpisać. I po wpisaniu nie widzieć na liście Ofert co wpisał.
Jeśli sobie przemyślicie bezsensowność takiego rozwiązania, to właśnie tak samo czuje się Sprzedawca nie widząc ustawionych czasów wysyłki. To jest taki sam parametr jak cena i ilość. Czy teraz rozumiecie popełniany błąd?
Wywalcie kolumnę Status, która jest całkowicie zbędna. Nieaktywne oferty można wyświetlać na szaro. Dodatkowo w Moje Oferty powinna być możliwość kliknięcia wprost w cenę, ilość i czas wysyłki, w celu edycji tych wartości. W menu wprowadźcie optymalizację kliknięć i ruchów myszki. To co uliniliście nie jest nawet przypadkowe, tylko jest złośliwe, tak aby Sprzedawca nabijał kilometry zbędnych ruchów myszą, trudniej celował i więcej klikał niż potrzeba. Najczęściej używane pozycje daliście na samym końcu menu. Wyłączanie wyróżnień też zchrzanione, bo nie widać co jest zlecone do wyłączenia. Wywalcie w końcu z pracy tego sabotażystę i zatrudnijcie fachowca od ergonomii interfejsu. Tyle pieniędzy się płaci, a taka tandeta, jakby student I-go roku projektował.
Pengano Przeczytaj tyuł swojego posta . Nie ma możliwości sortowania po czasie wysyłki .
Właśnie to zgłaszamy. Nie tylko, że nie ma sortowania. Nie ma wyświetlania, nie ma filtrowania, nic nie ma, a Allegro ciągle trąbi jak ważny jest to parametr. No to niech dadzą narzędzia, żeby go widzieć i zarządzać, tak? Za to wyświetla się jakiś bezsensowny Status, zamiast dać na szaro nieaktywne oferty. Kolumny Obs. i Wizyt można zkompaktować do jednej kolumny Obs./Wizyt. Jest miejsce, bo tabela Oferty jest poszerzona. Ja bym tu dał też przełącznik cenników i wszystkie liczby klikalne i edytowalne.
@Pengano "W menu wprowadźcie optymalizację kliknięć i ruchów myszki" - weź nie rzucaj takich próśb, bo skończy się to tym, że trzeba będzie jeszcze więcej się naklikać i robić kursorem kilometry po ekranie (przykładem ostatnia "optymalizacja" polegająca na zlikwidowaniu bocznego pionowego panelu i zastąpieniu go poziomym u góry strony)😁
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Odczuwam to. Były 3 kliknięcia na przejście z ofert jednego konta na drugie, a jest 9. W ten sposób Allegro zachęca do wykupienia abonamentu. Dajcie jeszcze 3 razy więcej kliknięć. Przy 27 kliknięciach do zmiany konta wykupię abonament. Słabo się staracie.
@nikl Co do filtrowania, Maciej obiecał nam, że dodadzą taką funkcję gdzieś w 2021 roku 😉
DarkStoorM obiecanki ....... . Kiedy obiecywali ,że zajmą się sprawą przesyłek zagranicznych , ładnych parę lat tem już bąkali . Dodadzą pewnie jak się pandemia zacznie zbierać ku końcowi , a na razie mamy koniec początku .
@mdrogeria Wiem, ciężko jest być optymistą na Allegro, ale ja wciąż mam nadzieję 😄