anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak wyeliminować captcha podczas próby wejścia na stronę allegro? Nawet bez logowania.

Idź do rozwiązania
klema_young
#9 Pomysłodawca#

Jestem na allegro od ponad 18 lat. Nigdy coś podobnego nie miało u mnie miejsca. Internet od początku w netii. Przeglądarki FF, Chrome, Mypal. Nie można wejść na stronę nawet bez logowania, jeśli nie rozwiąże się captcha. Z żadną inną stroną nie mam problemów. Zaczęło się to ok. tygodnia temu. Jak rozwiązać ten problem?

oznacz moderatorów
86 ODPOWIEDZI 86
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:59051836 połączyłam Twój wątek z innymi w tym samym temacie, może podpowiedzi umieszczone tutaj pomogą również Tobie. Sprawdź proszę czy używasz najnowszej wersji przeglądarki i sprawdź czy przy logowaniu na innej przeglądarce również wyskakuje captcha. Jeżeli te rady nie pomogą to prześlij proszę zrzut ekranu. 

   Monika
   Moderatorka


   _____________
   Podziel się z nami swoją opinią o Allegro Gadane i wypełnij ankietę.
   
oznacz moderatorów
RomanOEK
#7 Wielbiciel#

Ja mam to samo.

Tracicie klientów. Po każdym takim komunikacie, wychodzę z Allegro i szukam towaru gdzie indziej.

oznacz moderatorów
vodar
#7 Wielbiciel#

alleszajs3.jpgalleszajs2.jpgalleszajs1.jpgmam to samo od dwóch tygodni, ponadto problem nie do przejścia dla mnie.

Każdorazowe wejście na allegro.pl wyskakuje komunikat: potwierdź, że jesteś człowiekiem.

Taki sam problem na laptopie, pc w pracy, pc w domu. Ratuje to że mogę kontynuować zakupy przez aplikację smartfonową.

Weźcie się ogarnijcie allegro !!!!!!!!!

1. nie można rozwiązać tej durnej układanki

2. opcja aby wpisać coś co wydobywa się z głośników - na pewno nie po polsku, hahha w pracy na kompie nie mam głośników.

 

Zakupy z racji pracy robię kilkadziesiąt w tygodniu. To jest katorga

Najnowszy Firefox, rózne systemy Win7, Win10 na różnych maszynach to samo.

Problem ewidentnie powiązany z moim kontem.

Być może spowodowane jest to tym że mam wiele kart w przeglądarce z rożnymi aukcjami które na bieżąco obserwuję, tak pracuje już od wielu lat i nigdy nie było problemu.

 

Ponownie podkreślam, ale tak nie powinno być

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@vodar Skonsultowałam Twoje zgłoszenie z naszym zespołem technicznym i otrzymałam informację, że potrzebny będzie adres IP, żebyśmy mogli zweryfikować co jest przyczyną problemu. Czy możesz przesłać tę informację na spolecznosc@allegro.pl?

   Natalia
   Moderatorka

_____________
Jeżeli czyjaś odpowiedź rozwiązała Twój problem, wybierz To jest rozwiązanie!
oznacz moderatorów
vodar
#7 Wielbiciel#

lokacji kilka, wszystko ORANGE fiber, IP zmienne

IP wysyłam na podanego meila

 

oznacz moderatorów
Arm1922
#7 Wielbiciel#

mam konto od 10 lat, dziś założyłem konto firmowe i chociaż pokazuje że mogę się na nie zalogować to nie mogę, po wpisaniu hasła pokazuje komunikat "Wymagane jest rozwiązanie captchy" ale nic więcej się nie pokazuje, co robić ?

 

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Arm1922 Czy możesz przesłać mi zdjęcie lub zrzut tego komunikatu? 

   Ola
   Moderatorka

_____________
Jeżeli czyjaś odpowiedź rozwiązała Twój problem, wybierz To jest rozwiązanie! 🙂
oznacz moderatorów
Arm1922
#7 Wielbiciel#

przesyłamScreenshot 2021-10-02 at 14-13-52 Allegro logowanie - Moje Allegro.png

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Arm1922 Dziękuję, ale w naszym systemie nie ma konta o takim loginie. 

   Ola
   Moderatorka

_____________
Jeżeli czyjaś odpowiedź rozwiązała Twój problem, wybierz To jest rozwiązanie! 🙂
oznacz moderatorów
Arm1922
#7 Wielbiciel#

czyli ile czeka się na jego aktywację ? czy przychodzi jakieś powiadomienie o tym ?

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Arm1922 Konto tworzy się automatycznie i nawet bez aktywacji powinno być widoczne. Na adres spolecznosc@allegro.pl prześlij mi proszę wiadomość z adresu, na który zarejestrowałeś swoje konto firmowe. 

   Ola
   Moderatorka

_____________
Jeżeli czyjaś odpowiedź rozwiązała Twój problem, wybierz To jest rozwiązanie! 🙂
oznacz moderatorów
Arm1922
#7 Wielbiciel#

dziękuje przed chwilą wysłałem wiadomość na tego maila

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Arm1922 Dziękuję, ale wyślij mi proszę wiadomość jeszcze raz, z adresem mailowym, na które zarejestrowane jest Twoje konto firmowe (nie prywatne, z którego tutaj piszesz). 

   Ola
   Moderatorka

_____________
Jeżeli czyjaś odpowiedź rozwiązała Twój problem, wybierz To jest rozwiązanie! 🙂
oznacz moderatorów
clair_ap
#7 Wielbiciel#

Ja miałam ten sam problem. Mam konto od wielu lat i w aplikacji oraz na jednym z komputerów do samo się robiło od kilku dni. Po kliknięciu "nie pamiętam hasła" i nadaniu nowego udało mi się zalogować na jednym komputerze, ale w aplikacji nadal nie mogę. Na komputerze tak to wyglądało:

1111.png

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@clair_ap Jeśli w przeglądarce już się udało, spróbuj odinstalować aplikację, zainstalować ją ponownie i zalogować się przy użyciu nowo utworzonego hasła. 

   Natalia
   Moderatorka

_____________
Jeżeli czyjaś odpowiedź rozwiązała Twój problem, wybierz To jest rozwiązanie!
oznacz moderatorów
djluke
#7 Wielbiciel#

Witam.

Ten sam problem pojawił się u mnie kilka dni temu. Codziennie przy pierwszym wejściu na stronę muszę kliknąć w przycisk, potem drugi i ułożyć puzzla:

człowiek.png

 

Żadnych zmian programowo-sprzętowych, o których bym wiedział i które mógłbym podejrzewać. Ta sama przeglądarka, rozszerzenia, komputer, ISP co przed awarią.

TMobile, zmienne IP, Firefox, Windows 11 - ale to wszystko było.

Włączone 2FA (od zawsze), ale nie woła o kod, więc to nie to. Apka na Androidzie działa prawidłowo niezależnie od ISP.

oznacz moderatorów
ko_alka
Moderatorka
Moderatorka

@djluke Sprawdź proszę, czy po wyłączeniu wszystkich wtyczek, rozszerzeń w przeglądarce i aplikacji działających w tle weryfikacja captcha wciąż się pojawia. 

Ola
Moderatorka

  _____________
  Wypełnij ankietę i daj znać, co myślisz o Allegro Gadane! 🙂
oznacz moderatorów
klema_young
#9 Pomysłodawca#

Allegro zamiast wprowadzać tyle pseudo udogodnień powinno powrócić do starych prostych rozwiązań. Teraz to trzeba chyba jakiś kurs skończyć, żeby móc sprawnie się poruszać w tym rozpętanym bałaganie. Niedługo powinni być zadowoleni, że ktokolwiek zechce tam wejść i zostawić swoje pieniądze na złodziejską prowizję. Ja mam windows xp oraz przeglądarkę mypal, która oczywiście jak system nie jest wspierana i nie mam obecnie żadnych problemów. Ale oczywiście radzono mi natychmiast kupić nowy system i nowy komputer, najlepiej z core i7. Inaczej miało nie działać.

oznacz moderatorów
hazukashi
#7 Wielbiciel#

U mnie to samo. Najpierw mówi, że błędne hasło. Po zmianie hasła jedno logowanie dobre, po wylogowaniu komunikat o błędnym haśle albo o konieczności skorzystania z captcha, którego nie ma....i tak w kółko od paru dni.

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@hazukashi Problem występuje niezależnie od przeglądarki, z której korzystasz?

   Natalia
   Moderatorka

_____________
Jeżeli czyjaś odpowiedź rozwiązała Twój problem, wybierz To jest rozwiązanie!
oznacz moderatorów