Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy legalne jest wystawienie tego samego przedmiotu w tym samym kolorze na tym samym koncie 3 tysiące razy ? Znalazłem sprzedawcę który ma 30 przedmiotów które zajmują łącznie 933 strony na allegro w jednym dziale. Jeden przedmiot jest wystawiony na około 3000 aukcjach na tym samym jednym koncie. Kolejny kolor to kolejne 3000 aukcji. Kompletny chaos w tym dziale jeden przedmiot w kolorze zielonym to jakieś 55 stron, niebieski kolor to kolejne 55 stron. To chyba najgorzej zaśmiecony dział w całym Allegro. Sprzedawca ma w tym dziale 55 tysięcy ofert, a tylko 30 przedmiotów 😀 Limit dwóch ofert to fikcja 😃
@-PRORIDE- to musi być bubel katalogu allegro i produktyzacji ostatnio jednemu sprzedawcy zamieniło kilkaset produktow na aukcjach na breloki do kluczy z chin daj link aż z ciekawości zerknę
Kolor niebieski https://allegro.pl/uzytkownik/wwwTHOMASSSpl?string=niebieski
Kolor zielony https://allegro.pl/uzytkownik/wwwTHOMASSSpl?string=zielony
Można wpisywać dowolny kolor ma ich kilka. Sprzedawca ten sprzedaje ramki samochodowe i w ten sposób jeden ten sam przedmiot ma wystawiony na około 55 stronach, a jedna strona zawiera 60 aukcji takich samych. Cały myk polega na tym że do każdej aukcji ma dopisaną markę samochodu ba ma nawet model samochodu, a wystarczy odwrócić kolejność słów i można ten sam przedmiot klonować tysiące razy. Ramki jak wiadomo to jest część uniwersalna i pasuje do większości samochodów. Tak samo można sprzedawać zapachy do samochodów na 50 tysiącach aukcjach wszystkie o smaku jabłkowym tylko na każdej aukcji dopisany inny model auta. Tym sposobem w każdym dziale motoryzacji można jeden przedmiot wystawić w tysiącach sztuk, a jak ktoś ambitny to i do miliona dobije jedną tą samą ofertą 😀 A najlepsze że allegro nie widzi w tym problemu i wszystko jest legalne tak mi odpisali. W każdej kategorii allegro wystarczy zmienić słowo i ten sam przedmiot można wystawiać w tysiącach sztuk.
Jakby musiał płacić za każde wystawienie stosowną opłatę to by mu się odechciało takich kombinacji .
Allegro ma to gdzieś, bo to generuje więcej pieniędzy z prowizji dla nich.
@-PRORIDE- nie ma zdublowanych aukcji ale tablice do różnych aut, z punktu Twojego jest to dublowanie ale z punku sprzedawcy na plus, bo jak ktoś szuka podkładki do opla czy citroena to wyskakuje w wyszukiwaniu !!!
Oczywiście to jest dobra opcja jakby się trzymał jeszcze marek samochodów.
Ale wchodząc w dział ramek i wpisując VW to pojawia się 29 stron z ramkami z czego 25 stron od niego. Ja sam jestem sprzedawcą ramek i drażni mnie że kupujący zanim w trafią na moje aukcje to muszą przekopać się przez te same oferty od tego sprzedawcy. Później się pobawię i nie będę gorszy każdą markę samochodu umieszczę na 100 tysiącach aukcji skoro to legalne 😀
Każda tablica do innego auta, żeby nikt nie składał reklamacji, nic mnie tu nie zdziwi.
@-PRORIDE- napisał(a):
Tak samo można sprzedawać zapachy do samochodów na 50 tysiącach aukcjach wszystkie o smaku jabłkowym tylko na każdej aukcji dopisany inny model auta.
o smaku?! 😲
🤔
Jeszcze jaką cenę **piiip**ykną tak by na smarta nie załapać się s 1 sztuce
Myślę, że wprowadzenie niewielkiej opłaty np. 1zl. Od oferty, za każde 10 dni rozwiąże problem powtarzania się ofert, niestety że szkodą dla kupujących, bo ci sprzedawcy którzy uczciwie podchodzą do sprzedaży i niedubluja ofert, mając rzadkie pozycję, znikną z allegro
Trzeba znaleźć złoty środek, a to nie jest łatwe, a na pewno trudniejsze od wyzywania innych od pacjentów i pał i tym podobnych epitetów.
Przeciez juz byla oplata za wystawianie aukcji w dawnych czasach... 😮
Jakieś... 16-18 lat temu 😄
Mozna bylo wystawiac na 7/10/14 dni. I wszystko bylo platne...miniaturki itp.
I był porządek...w sensie porządnie sklecone opisy, zdjecia itp.
A teraz? Bałagan, chlew, zapieprzone kategorie tysiacami tych samych aukcji.