Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
może ktoś wie jak po nowemu wysyłać przesyłki zagraniczne by nie płacić prowizji (niekiedy jest jest bardzo wysoki koszt przekraczający wartość zakupionego przedmiotu ) a tu jeszcze prowizja od sprzedaży .co robić jak trafi się taka transakcja?
Podnieś cenę przedmiotu, zrób wysyłkę za zero zł.
witam. to dobry pomysł ale ja wystawiam tylko w licytacjach często od 1 zł ale dzięki ,zabawa w licytacje przejdzie chyba do historii
Rydzyk-Fizyk 😄
większa cena przedmiotu to więcej prowizji do allegro nawet jak wystawisz z 0 wysyłką a sprzedaż spadnie
Spadnie sprzedaż, bo podniesie się twoja uczciwość 🙂
Ludzie wolą jak sprzedawca się szczerzy płacąc dodatkową prowizję, takie to polskie..
@mwmonety @Vryko Moim zdaniem powinniśmy podnieść cenę wysyłki o wielkość tej prowizji. Nierozumiem dlaczego wszyscy chcą windować cenę towaru, przecież to jest prowizja od kosztów wysyłki i tam ta dodatkowa opłata powinna być zawarta. Wiem, nie da się tak w przypadku wysyłek allegro inpost, gdzie górna stawka jest ustalona przez allegro. Natomiast w przypadku wysyłki zagranicznej nie ma takiego ograniczenia.
@a_brod wyższa cena wysyłki - wyższa prowizja za wysyłkę. I robi się błędne koło.
@Vryko Dokładnie, prowizja będzie większa, ale jest to lepsze rozwiązanie niż podnoszenie cen na np. 2000 tanich produktach. Na końcu i tak klient zapłaci za wszysko, allego zarobi więcej, a sprzedawca "oberwie" po gwiazdkach za koszty wysyłki 🙂
Sprzedawca na Allegro zawsze obrywa. Takie życie, co poradzisz..
@a_brod, przy dostawie za 0 nie oberwie bo nikt nie zmieni 😄
@konto zamknięte tak, tylko dla towarów o które kosztują 2-3 pln nie da się zrobić dostawy za 0 PLN, ja takich to mam wystawionych z 1000 albo i więcej 🙂 Dlatego będę musiał podnieśc ceny z paczkomat, chyba że ktoś wymyśli lepsze rozwiązanie.
dlaczego? 😮 3+9+prowizja, czyli 12+prow 🙂 +0 😛