anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak złożyć skargę na bezprawne działania działu bezpieczeństwa allegro

BobyLuck
#9 Pomysłodawca#

Dział bezpieczeństwa zablokował bez podstawy konto pod pretekstem weryfikacji wszystko czego chciał dostali. Zaznaczam że sprzedaż terminy realizacji zamówienia wszystko na poziomie super. Miał być jeden dzień ale zażądali jeszcze dokumentów które są objęte klauzulą poufności (za ujawnienie których grozi do 2 lat ) i dostali odmowę udzielenia dokumentów z uwagi na bezprawne działania. A cwaniaczki z tego działu pewnie handlują sami konkurencyjnym towarem lub poufnymi informacjami. No to złośliwe blokują konto nadal nie ma sprzedaży i kilka tysi też zablokowane. Oprócz UOKiK i prokuratury za działania na szkodę spółki to kto ma inne pomysły ? Bo wewnątrz allegro ręka rękę myje i oni mają to serdecznie gdzieś!

oznacz moderatorów
34 ODPOWIEDZI 34

wojtekmarchewka
#9 Pomysłodawca#

Niestety mi także słynny Dział (nie) Bezpieczeństwa zablokował konto oraz pieniądze, w moim przypadku brak kilku numerów przesyłek. Mimo 100 % pozytywów i brak sporów z klientami, automat wyłapał a bezmyslny paluszek, obsługi działu kliknął "Blokada"

Co ciekawe, dnia 18.02 dostałem informację o ograniczonej funkcjonalności konta. Czyli blokada środków i usunięcie ogłoszeń bez ofert kupna (1 na kilkaset) z możliwością sprzedaży. Tego dnia, napisałem do nich w celu wyjaśnienia sytuacji i co się wydarzyło. Została zablokowana sprzedaż, po kilku godzinach od ograniczenia konta.

Złożyłem odwołanie, do działań pracownika Działu Bezpieczeństwa, nadal czekam na jakąkolwiek odpowiedź 

W tym przypadku Allegro działa na moją szkodę, mając świadomość (opisałem im to) że cała działalność, oparłem na ich platformie sprzedaży. Tym czasem chińskie konta i inni naruszający świadomie i z premedytacją regulamin (nie będę sk... I nie podam przykładowych ofert), mają się całkiem dobrze na Allegro

oznacz moderatorów

Client:117135366
#7 Wielbiciel#

Mi też zablokowali konto dobre wpisy miał BobyLuck ale go zbanowali całkiem że nie może pisać już na tym forum . ale prosił aby przekazać tobie że uważaj bo zablokują Ci wszystkie konta z tego IP z którego korzystasz musisz zmienić IP i na inne dane działać dalej CH ciał się skontaktować z tobą w sprawie pomysłów jak sobie z tym poradzić przekazuje PWJ GAS GAS mówił że się domyslisz? 

oznacz moderatorów

all__for__you
#7 Wielbiciel#

A gdzie złożyć skargę na działanie pracownika działu bezpieczeństwa? Za każdym razem odpisuje kto inny. Poprosiłam o wskazanie w regulaminie gdzie są wymienione dokumenty które mają służyć weryfikacji nie dostałam odpowiedzi. Dostali faktury i twierdzą, że to za mało. Zarzut że handluję towarem nie mając go.

Sorry ale w tym momencie jest to działanie z pozycji siły, i nie będę pokazywała swoich umów handlowych bo raz że jest RODO a dwa że w regulaminie powinny być wskazane dokumenty które służą weryfikacji konta, bo za chwilę się okaże że może wyciąg z konta bankowego albo datę ostatniej miesiączki zażadają.

Wysłany DO, wysłane faktury i co nie odblokują.

Wiadomo że jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę. Upomniałam się o okres prowizyjny o którym sami informują że rusza od momentu założenia konta, nie przyznali go dopiero jak się upomniałam to łaskawie przyznali.

Myślę że są instytucje które zechcą wyjaśnić takie działanie. Za niespójności w regulaminie już jedna taka firma karę otrzymała i to sporą.

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

Nie mając go? A nie robiłaś zdjęć towarów na półkach ze swoją facjatą? Jak chces odblokowania to musisz im te umowy wysłać. Myślę że w dziale bezpieczeństwa będą bezpieczne 

oznacz moderatorów

all__for__you
#7 Wielbiciel#

Napisali w mailu że faktury ALBO zdjęcie towaru z DO. DO wysłałam, faktury także i co nie bo mam przysłać umowy. Tylko pytam na jakiej podstawie skoro w regulaminie nie są rzeczowo wymienione dokumenty na podstawie których weryfikują.

W jaki sposób złożyć skargę na dział bezpieczeństwa? Reklamację?

Kurde sprzedaż zablokowana, wysyłka towaru to co zamówione poszła. Towar kolejny zakupiony i nie mam jak go sprzedać bo sprzedaż opiera się na Allegro. W tym momencie ponoszę straty i to dotkliwe jak na kogoś kto rozpoczyna handel.

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

No to dołóż DO z towarem w tle

widocsnie sam do i sama fv nie rozwiała watpliwosci

obawiam sie ze musisz się wycofać z allegro i zrobić inny kanał sprzedażowy. Nieważne czym handlujesz- nie działaj tylko na allegro. Tu jest ryzykownie i tak. 

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

Ktoś tu kiedy składał skargę na DB. Kazano pisać do… DB. 

oznacz moderatorów

all__for__you
#7 Wielbiciel#

Paranoja, ale jeżeli w regulaminie są niespójności a są to UOKiK na pewno to rozpatrzy.

A wtedy i o odszkodowanie będę walczyła. Zacięcia mi nie brakuje.

Skoro brak jest konkretów z ich strony tylko pływanie i lewitowanie i żądania. Żeby powoływać się na regulamin należy samemu go przestrzegać.

A jak napisałam wcześniej powinien zostać przyznany NA STARCIE okres bezprowizyjny a otrzymałam go dopiero po ok 2 tyg i przez ten czas skasowali nas na ok 400 zł prowizji, więc sami nie wywiązali się z tego co oferują w REGULAMINIE itd.

oznacz moderatorów

BobyLuck
#9 Pomysłodawca#

To jest zwykła bezczelność i buta jakiś gnojów z DB oni sobie robią jaja z ludzi i eliminują ew. Konkurencję i wyszukują kontaktów przez żądanie danych poufnych jak faktury i umowy co jest niedopuszczalne.

oznacz moderatorów

all__for__you
#7 Wielbiciel#

Właśnie o to chodzi, że jest RODO, przecież te umowy są dla mnie. Ja mogę beknąć jak je przekaże dalej. Jaką mam gwarancję ze oni to usuwają poza tylko tym że tak napiszą?

Inna kwestia nie ma tego w regulaminie jakich dokumentów mogą żądać w celu weryfikacji, tylko to co im do głowy wpadnie. Chyba bardziej wiarygodnego dokumentu jak DO lub wpis w CEIDG nie ma.

oznacz moderatorów

BobyLuck
#9 Pomysłodawca#

Nie wiedziałem że już działa bo miałem bana pewnie był czasowy ale jak się prawdę pisze to pewnie znowu zablokują forum bo sprzedaży nie odblokowali do dziś od stycznia łaskawie tylko kasę oddali chyba po 2 miesiacach i żądaniach odszkodowań.

oznacz moderatorów

BobyLuck
#9 Pomysłodawca#

W dziale bezpieczeństwa to niestety nie ma nikogo kto mógłby się wylegitymować kim jest to do kogo dajesz dane poufne nawet nie wiadomo bo tam nikt personalnie nie odpowiada tylko zmyślone imiona. Jak zarządalem podania personaliów i uwiarygodnienia komu mam przekazać dane poufne to się zasłonili swoim bezpieczeństwem no to jak to się ma do bezpieczeństwa naszych danych osobowych i poufnych. 

oznacz moderatorów

all__for__you
#7 Wielbiciel#

Ale  naprawdę DB to najwyższa instancja, oni ze swoich działań muszą się przed kimś legitymować.

oznacz moderatorów

BobyLuck
#9 Pomysłodawca#

eliminują konkurencję tak się dzieje od dawna zresztą nie tylko na portalach zobacz na ulicach .

oznacz moderatorów

krejzole
#14 Krzewiciel#

Taki sprzedawca, ile on sam generuje sprzedaży na allegro, a to taśma a to karotny, różne narzedzia do firmy, czasem nawet towar podkupuje żeby klientowi wysłać jak na magazynie zabraknie.

Ale kto na to patrzy?  Jak nie da rady sprzedać tutaj to pakujesz auto i jedziesz na giełdę. Po 15 latach handlu w sieci stali klienci i tak cię znajdą.

oznacz moderatorów