Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dział bezpieczeństwa zablokował bez podstawy konto pod pretekstem weryfikacji wszystko czego chciał dostali. Zaznaczam że sprzedaż terminy realizacji zamówienia wszystko na poziomie super. Miał być jeden dzień ale zażądali jeszcze dokumentów które są objęte klauzulą poufności (za ujawnienie których grozi do 2 lat ) i dostali odmowę udzielenia dokumentów z uwagi na bezprawne działania. A cwaniaczki z tego działu pewnie handlują sami konkurencyjnym towarem lub poufnymi informacjami. No to złośliwe blokują konto nadal nie ma sprzedaży i kilka tysi też zablokowane. Oprócz UOKiK i prokuratury za działania na szkodę spółki to kto ma inne pomysły ? Bo wewnątrz allegro ręka rękę myje i oni mają to serdecznie gdzieś!
I co mamy Ci odpisać? udaj się po jakąś poradę prawną, nie odblokują nikt Ci tu nie pomoże.
Domyślam się że tak zrobią i chciałbym żeby jasno to napisali to nie było by problemu ale może ktoś ma jakieś ciekawe pomysły bo twój bez urazy ale standardowy jest.
@BobyLuck Na pewno UOKiK - np nadużywanie pozycji dominującej ze strony Allegro. i próbą naruszenia tajemnicy przedsiębiorstwa.
Czyli wszyscy tutaj zastraszeni i się boją dyskusji w tym temacie?
zastraszeni nie. Ale kompletnie bezradni. Bo to jest inny świat, jedyna i osttania instancja. Bo skargę skłądasz do... działu bezpieczeństwa.
Są marki, z którymi na allegro nie wejdziesz. Jedną z nich jest Lego, drugą jak widać Lavazza. Nie sprawdzałam - może oficjalny sklep allegro sam je sprzedaje i tak ma zostać.
No to trzeba coś wyjątkowego wymyślić aby sobie z tym poradzić 🙂 Mam na myśli to na początku i milionowe kary a oni to mają w nosie to w takim razie zarząd i ci wszyscy dyrektorzy podejmują wielkie ryzyko ?ciekawe czy lubią inwestorzy takie ryzyko ?@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
ja myslę że to ryzyko im niestraszne. Już nie raz dostali karę. A to oznacza że dochody są na tyle duże, że kara nie jest dotkliwa
@BobyLuck jeden z konkurentów Allegro, taki bardziej A z USA, pod tym samym pretekstem i takim samym działaniem prosił o poufne faktury. Jak sprzedawca się ugiął i im je udostępnił, to za miesiąc już gigant na A miał te rzeczy w swoim sklepie w okazyjnej cenie 🙂 I to już z ofertą "na wyłączność".
@BobyLuck nasz pracownik poinformował Cię w korespondencji, że możesz zasłonić dane na fakturach, które Twoim zdaniem są poufne i na jakiej podstawie prosimy o ich przedstawienie. Nie przedstawiłeś ich, ale widzę, że złożyłeś już odwołanie od decyzji pracownika działu bezpieczeństwa, więc poczekaj teraz proszę na jego rozpatrzenie.
Dbamy o bezpieczeństwo transakcji w naszym serwisie i jak już wiesz mamy prawo prosić o okazanie dodatkowych dokumentów w ramach procesu przeprowadzanej weryfikacji na podstawie art. 2.12. regulaminu Allegro.Tej procedurze podlegają zarówno osoby fizycznie nieprowadzące działalności gospodarczej, jednoosobowe działalności, jak i spółki generujące duży obrót. Nikt nie zablokował Twojego konta bezpodstawnie, na kogokolwiek życzenie, zlecenie, czy w celu zdobycia poufnych informacji o Twojej działaności. Nie wykorzystujemy tych informacji w jakimkolwiek innym celu niż potwierdzenie wiarygodności sprzedających na Allegro, a po ich otrzymaniu i weryfikacji są od razu trwale usuwane i nie przetwarzamy ich w jakikolwiek inny sposób.
proste pytanie @_HolaOla_ czy "w art. 2.12. regulaminu Allegro" są wymienione w/w podane dokumenty, które mogą być podglądane przez bliżej niezidentyfikowane osoby w allegro?
Mi się wydaje, że powinna być zasada wzajemności - serwis powinien podać listę osób, które będą odpowiadać za łańcuch oglądania ich w allegro
Ponadto Art 2.12 nie precyzuje sposobu weryfikacji wynika z niego wprost że chodzi o tożsamość i wiarygodność, skoro wszystko zostało wykazane łącznie ze zdjęciami towaru że jest na stanie i zapewnia ilości do wywiązania się z zamówień bo takie było życzenie d/b nie mylić z SB🤔 to reszta wymysłów rodzi podejrzenia co do intencji anonimów?
Cześć Ola
Jeśli przesyłasz kopię i odpowiedzi to znaczy że czytałaś resztę 🤔po zakryciu danych poufnych to tam nic nie ma więc co komu x tego? Po drugie jak można przekazać dane poufne anonimowej osobie?
@_HolaOla_ To jest karalne, ale jak widać nikt w Allegro takim postępowaniem się nie przejmuje. Do czasu gdy poleci jakaś głowa. A później zdziwienie jak jednego posła, że za prawomocny wyrok ma iść do więzienia.
To jest bardzo budujące. Ale skoro weryfikacja jest tak wnikliwa to dlaczego tyle jest ludzi żalących się na sprzedawców z Chin? Gdzieś są dziury w weryfikacji i trzeba je załatać.
No ciekawe jak Chińczyków weryfikują 🤔Też każą im zdjęcia towaru na stanie wysyłać a i jeszcze z dowodem osobistym w tym zdjęciu przy towarze jak w Moim przypadku . Szkoda że odcisków palców nie pobierają 😂 albo mogą próbować iść dalej, i żądać cyrografu krwią podpisanego jako gwarancji wiarygodnośći🤣
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ To ja wam powiem tak to jest zwykle celeowe zaplanowane zbanowanie sprzedawcy tylko po to aby wyeliminować konkurencję bądź dla siebie lub kogoś znajomego ? Bo można przeprowadzić weryfikację bez blokowania konta tylko na przykład czasowo do wywiązania się z. zamówień zabezpieczyć kwotę ? A takie zachowanie i zasłanianie się bezpieczeństwem to kompletna bzdura 🤯
Może trzeba złożyć ponaglenie. Twoja sprawa jest pewnie na tyle stara że leży na dole listy. Zapomniana i zakurzona. Jak widać starymi numerami ticketow nikt się nie zajmuje
Poprzednio jak złożyłem skargę to potraktowali jako reklamacje:) czas rozpatrzenia 14 dni i do dzisiaj nic ? Jak wczoraj napisałem ponaglenie to dostałem informację że kasa zablokowana 45 dni a o blokadzie konta nic im się chyba coś w głowach **piiip**ało?
@BobyLuck przepraszam za to opóźnienie, jeszcze dziś otrzymasz odpowiedź na swoją reklamację.