anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak zakończyć nierozwiązaną dyskusję z klientem

foryc_pl
#7 Wielbiciel#

Klient zakupił produkt 12.11.24r., nie zgłaszał żadnej reklamacji, ani zwrotu, od razu założył dyskusję w dniu 12.12.24r. z informacją o źle działających siłownikach i żądaniem wymiany towaru na nowy. Niestety nie zauważyliśmy e-maila i odpisaliśmy dopiero 17.12.24r., jednak napisaliśmy że oczywiście załatwimy sprawę zgodnie z oczekiwaniem klienta, wystarczy że odeśle do Nas towar i wyślemy nowy. Klient w dalszym ciągu nie skontaktował się z nami, nie odesłał również towaru, ale 31.12.24r. oznaczył dyskusję jako nierozwiązaną. Klient, sądząc po nazwisku, jest obcokrajowcem, dlatego wysłaliśmy do Niego sms z prośbą o odesłanie wadliwego towaru, ale niestety jest cisza. Co możemy zrobić żeby zakończyć tą dyskusję? Czy po upływie jakiegoś terminu dyskusja zostanie zakończona automatycznie, pomimo że problem nie został rozwiązany (w opinii klienta)? I najważniejsze - w jaki sposób nierozwiązana dyskusja wpływa na widoczność i pozycję naszych ofert?

Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Agnieszka.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

bosek_2804
#12 Orędownik#

Mam taka wiszącą od 2 lat i żadnych konsekwencji, jeśli nie było wystąpienia do AP.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@foryc_pl jako nie rozwiązana wpłynie na Twoja jakość na 30 dni

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@foryc_pl Trochę nie dziw się, reklamację może złożyć w każdy możliwy sposób- tu dyskusja, następna sprawa nie musi odsyłać towaru na rekalamcję, Ty musisz się tym zając, Warto to wiedzieć. Dyskusji Ty nie zamkniesz ale jak sprawa rozwiązana to Allegro ją zamknie.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@LEW433  to ja chyba mam konto na jakimś innym Allegro😉, bo podobnie jak @bosek_2804  mam otwarte dyskusje z przed kilku lat, ale tak jak pisał @Client:44052296  po 30 dniach nie ma to wpływu na jakość sprzedaży

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

Otwarta dyskusja nie ma wpływu. Zakończona (rozwiązana/nie rozwiązana) już wpływa na jakość 

oznacz moderatorów