Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
od ponad 3 tygodni walczę z ekspertem Allegro o naliczeniu opłaty za wagę paczki w wysyłam Allegro UPS.
Wpisałem omyłkowo 23kg, zamiast 2 kg i naliczono mi opłatę ponadgabarytową. Okej myślę, ale da się to wyjaśnić i cofnąć.
Wymiary były w porządku (30x20x15), co daje wagę gabarytową 1,8kg wg współczynników UPS, waga rzeczywista udowodniona była, że ważyło wszystko razem z wypełniaczami nie więcej niż 1,9kg.
Oto jakie odpowiedzi dostaje od eksperta. Swoją drogą, to już 4 ta sama wiadomość.
"Dzień dobry,
dziękuję za wiadomość w sprawie numer xxx, która dotyczy przesyłki yyyy.
Kiedy nadają Państwo przesyłkę, przewoźnik UPS sprawdza zarówno wagę rzeczywistą, jak i wymiarową. Waga wymiarowa Państwa przesyłki wyniosła 1,8 kg, jednak w narzędziu nadawczym Wysyłam z Allegro zadeklarowali Państwo rzeczywistą wagę 23 kg. Przewoźnik UPS bierze pod uwagę wyższy parametr, dlatego naliczył opłatę.
Przewoźnik naliczył opłatę "Dopłata do paczki o wadze powyżej 20 do 30 kg (wagi rzeczywistej lub wymiarowej)", więc opłatę zamieściliśmy na Państwa rachunku Allegro. Jest ona zgodna z warunkami usługi Allegro Kurier UPS, dlatego nie mogę uznać Państwa reklamacji.
Wiem, że nadają Państwo wiele przesyłek. Bardzo proszę, aby zwrócili Państwo uwagę na zgodność zadeklarowanych parametrów paczek z ich rzeczywistymi wymiarami i wagą przed ich zatwierdzeniem."
To moja odpowiedź
"Przewoźnik przy weryfikacji bierze pod uwagę dwa aspekty
@revinsky0 przykro mi, rozumiem, że to dla Ciebie niekomfortowa sytuacja, ale nie mogę podważyć decyzji osoby, z którą korespondujesz. Sprawa jest wciąż wyjaśniana, więc poczekaj proszę na naszą odpowiedź w sprawie nr 25402000.