anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Katalog usuwa poprawne oferty z bmw x1 2017 rok na bmw e36 części używane

KMPMM
#7 Wielbiciel

Belka zawieszenia tył BMW X1 F48 2017 ROK 4X4 2.0D M-SPORT OE 6862558 Numer ofert nr: 18506378303 profesjonalnie wystawiony produkt , Portal Allegro usunął ofertę twierdząc iż tytuł jest nie poprawny no zgadza się ponieważ moja oferta została przypisana do katalogu gdzie widnieje jakieś stare bmw przecież tak nie da się sprzedawać a później sprzedawca zastanawia się o co chodzi dlaczego nie ma sprzedaży katalog allegro jest wadliwy bardzo poważnie uszkodzony z szeregiem błędów

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@KMPMM No tak- oferta zostanie usunięta, jeśli jest podpięta do złego produktu w katalogu. Przed wystawieniem oferty upewniłeś się, że podpięcie jest prawidłowe? W tej sytuacji należało zgłosić błąd w produkcie lub katalogu. 

Wszystkie odnośniki i linki do zgłaszania błędów znajdziesz w mailu, który otrzymałeś. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

KMPMM
#7 Wielbiciel
Pani Nicol,
Moja oferta w momencie wystawiania była powiązana z produktem w 100% prawidłowo. Jako sprzedawca używanych części samochodowych nie stosuję kodów EAN, ponieważ ich nie ma – zamiast tego zawsze skrupulatnie uzupełniam unikalne numery fabryczne (OE/OEM) w dedykowanych polach parametrów.
Wystawiona przeze mnie oferta została pomyślnie zweryfikowana i zaakceptowana przez Państwa system jako poprawna. Dopiero w późniejszym czasie – w wyniku automatycznych procesów Allegro lub błędnego scalania katalogu przez algorytm – moja oferta została samoczynnie przepięta pod zupełnie inny, niepasujący produkt (stary złom).
Nie miałem możliwości zgłoszenia błędu przed wystawieniem oferty, ponieważ w tamtym momencie błąd nie istniał. Moja oferta była idealna. 
oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@KMPMM Weryfikuję Twoją sprawę. Wrócę do Ciebie z odpowiedzią. 

Nicol
oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@KMPMM Wracam do Ciebie z odpowiedzią. 

Otrzymałam informację, że odpięcie było prawidłowe. Powodem zakończenia oferty było rozłączenie jej z produktem. Zgodnie z Regulaminem każda oferta powinna być połączona z produktem.

Sprzedający odpowiada za poprawność powiązania z katalogiem. Widzę jednak, że oferta jest już aktywna 😉 

Nicol
oznacz moderatorów

KMPMM
#7 Wielbiciel
Dziękuję za odpowiedź. Nie ma sensu przerzucać się winą, jednak warto spojrzeć na ten problem realistycznie.
Katalog Allegro nigdy nie będzie działał prawidłowo w każdej kategorii. O ile przy produktach fabrycznie nowych taki system może być idealny, o tyle wrzucanie do jednego worka rzeczy używanych, regenerowanych czy powystawowych kompletnie rozbija ten mechanizm, a automat po prostu głupieje.
W mojej sytuacji system samoczynnie narzucił powiązanie, które Państwo potem uznali za błąd i zamknęli ofertę. Jeśli chce Pani sprawdzić, jak to wygląda w praktyce, proponuję wziąć dowolny numer fabryczny części, spróbować wybrać go z katalogu i zobaczyć, co system w nim wyświetla.
oznacz moderatorów