Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Od 3 dni nie mogę zamówić rozmowy z konsultantem allegro. Ciągle wyskakuje mi błąd : Przepraszamy, obecnie nie można zamówić rozmowy. Wybierz inną formę kontaktu. Próbowałem z telefonu, komputera i tableta, Ciągle otrzymuje taka wiadomość. O co tu chodzi ? Nie jestem za kontaktem mejlowym gdyż za długo to trwa a ja chce rozwiązać problem od ręki. Szczególnie że mój problem dotyczy reklamacji, w której upłynął termin 14 dni kalendarzowych zgodnie z obowiązującą ustawą która reguluje ten proces.
Pozdrawiam Tomasz
@Client:132709109 zgłosiłeś reklamacje przez formularz allegrowy? Jak sprzedawca nie wywiąże się z zadań reklamacyjnych zostaje złożyć wniosek do AOK. Odwiedziny na posterunku złożenie życzeń świątecznych i wypłata rekompensaty pod choinkę 😁
Cześć, @Client:132709109. Czy możesz podesłać zrzut ekranu z widocznym komunikatem? Jaką dokładnie tematykę rozmowy wybierasz/wpisujesz w polu?
Jeśli chcesz porozmawiać z doradcą w czasie rzeczywistym, to możesz także wybrać opcję kontaktu przez nasz czat, Messenger lub WhatsApp.