Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, czy istnieje coś takiego jak czarna lista kupujących upubliczniona, tzn. takich, co to licytują i nie płacą, nie podejmują rozmowy - każą czekać 7 dni na ewentualne dorozumiane rozwiązanie umowy kupna, albo kupują kilka egzemplarzy tej samej rzeczy na kilku aukcjach, a w konsekwencji w ostatnim 7-dniu zapłacą za zakupioną w najniższej cenie? Przepraszam za tak pewnie banalnie pytanie, ale jestem tu nowa, a z opisaną sytuacją się własnie spotkałam: klientka zakupiła kilka rzeczy i cicho sza. Próbowałam się z nią skontaktować telefonicznie, napisałam dwa smsmy i nic. Dodam, że co kilka godzin Pani ta loguje się na Allegro.pl
Na Allegro nie ma czarnej listy upublicznionej, poza allegro taka lista podobno gdzieś krąży. Czarna lista Ci nie pomoże, ponieważ na listę dodasz tylko login kupującego, który założy nowe konto i znowu kupi. Niepłacących kupujących możesz zgłaszać do Allegro tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=214387b5-397a-4941-9f72-7d844023040c&subjectId=a6835b66-a...
szkoda, ale dzięki
Są takie listy w określonych gronach. Przykład: na jednym z forów kolekcjonerskich jest specjalny temat założony przez moderatora, gdzie można wpisać użytkowników Allegro, którzy nie płacą za aukcje lub licytują celowo dla zepsucia aukcji, itp. Taki nick pojawia się w tym temacie, członkowie forum otrzymują maila o nowym wpisie, następnie wpisują go na czarną listę. Delikwent w ciągu kilku dni trafia na czarną listę u kilkuset osób. Oczywiście zaklada nowe konto na Allegro i zabawa od nowa, ale w przypadku kolekcjonerów w większości daje to przyzwoity efekt.
@konto zamknięte Dzięki za info mnie się to może przydać jako sprzedawcy działu kolekcje ,do tej pory to czasem z kolegami telefonicznie wskazywaliśmy sobie takich niechcianych klientów .
@mwmonety jak macie swoje forum, to warto mieć taki tamat. Pomaga i napewno się przyda.