anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Klient zwrócił całkiem inny towar, nie odpisuje brak kontaktu

kovek
#12 Orędownik

Klient zwrócił mi wczoraj paczkę - mój karton, mój dowód zakupu, ale zawartość całkiem inna. Klient kupił grę w pudełku blu-ray, a w paczce dostałem dwa filmy i grę w małym plastikowym pudełku. 

O 17 mija czas by zwrócić kasę i nie mieć mniejszej punktacji za szybkie zwroty (tak naprawdę to mój pierwszy zwrot od 40 dni więc średnia będzie się liczyć tylko od tego). 

Klient nie odpisuje. Udało mi się zadzwonić i tutaj klient zaprzecza, że to on, nie nazywa się tak i nie zamawiał nic na allegro choć po głosie słychać zakłopotanie i dziwną reakcję. 

Co ja mam zrobić żeby nie odbiło się to na mojej jakości sprzedaży  i punktach? Jak odrzucę zwrot i wypłatę, to jak to się będzie wtedy liczyło? 

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kovek robisz odmowę zwrotu, uzasadniasz i prosisz o odebranie nie Twojego i odesłanie Twojego towaru 🙂  jak klikniesz odmowę, nie liczą punktów 🙂

kovek
#12 Orędownik

Dzięki, tego właśnie nie wiedziałem, ale poczekam jeszcze do 16. Wysłałem klientowi kolejną wiadomość przez panel i liczę na odpowiedź. Trochę się obawiam, bo dzisiaj wrzuciłem do paczkomatu kolejne zamówienie zrealizowane przez tę osobę 😓A co do zwrotu to nadmienię, że klient jako powód wybrał "brakujący element". Przed wysyłką zwrotu jeszcze pytałem czego brakowało i 0 odpowiedzi. A dostałem coś czego na asortymencie nawet nie mam (z wyjątkiem tej gry, ale mam tylko 1 sztukę i nigdy jej nikomu jeszcze nie sprzedałem)

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kovek trza było nagrywać co pakujesz

oznacz moderatorów

kovek
#12 Orędownik

@az1rael ja jestem małym sprzedawcą, poza tym paczki pakuję w nocy, wysyłam rano, równie dobrze ktoś może zakwestionować że podczas tej przerwy kilkugodzinnej coś podmieniłem

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kovek lepszy grzyb niż nic. Lepiej mieć coś nagrane niż słowo przeciw słowu.

oznacz moderatorów

kovek
#12 Orędownik

Teraz to na pewno będę nagrywał otwieranie zwrotów, ale pakowanie odpuszczę, bo nie mam ani czasu ani chęci na archiwizowanie wszystkiego. Poza tym klient już u mnie wykonał parę zamówień i nie przewidywałem 'problemów'

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Radzę dobrze nagrywać wszystko ciągiem i trzymać 1 rok i 1 dzień na użytek dowodowy

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Masz rację , patrz na punkty , a nie na swoją kieszeń  i hoduj januszostwo  ,długo tak nie pociągniesz

oznacz moderatorów

kovek
#12 Orędownik

@mdrogeria jak dla mnie to sobie dopowiadasz i zachęcam do nauki czytania ze zrozumieniem

P.S. przed znakami interpunkcyjnymi nie stawiamy spacji.

oznacz moderatorów