Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
1. Zgłaszam: przewoźnik nie odebrał przesyłek w terminie i na prośbę konsultanta załączam numery zamówień i szczegóły i numer zlecenia odbioru. Dodam że zlecenie przed godziną graniczną - proszę o wykluczenie ze statystyk.
2. Konsultant zgłasza sprawę do przewoźnika.
3. Konsultant wraca z odpowiedzią: Zlecenie zostało zrealizowane, a przesyłki w nim podjęte są poprawnie procesowane, przewoźnik nie potwierdził swojej winy, oraz opóźnienia w odbiorze. W tym przypadku nie mamy możliwości wykluczenia zamówień.
4. Zlecenie na 04.09, przesyłki odebrane 05.09. Pytam więc:
Skoro przesyłki zostały podjęte w terminie, to skąd opóźnienie w dostawie i zaniżenie statystyk terminowości wysyłek i GDZIE W TAKIM RAZIE JEST W TYM MOJA WINA? Raczył Pan w ogóle przeczytać to, co mi Pan odpisał?
5. Odpowiedź od konsultanta: Rozumiem sytuację, lecz takie informacje otrzymałem od przewoźnika, bez potwierdzenia jego winy nie mamy możliwości wykluczenia zamówień.
To teraz do czego tutaj przydałaby się logika i logiczne myślenie: przydałyby się do tego, by spojrzeć na datę przygotowania przesyłki do nadania, by spojrzeć na datę i godzinę zgłoszenia odbioru, które podałem, spojrzenia na godziny graniczne w tym rejonie kurierskim, a następnie by spojrzeć kiedy przesyłki zostały odebrane.
Trudne? No bardzo, bardzo trudne, ale wierzcie mi - wykonalne. Z tym że nie koniecznie jak widać dla wszystkich.
@TechartGSM napisał(a):
To teraz do czego tutaj przydałaby się logika i logiczne myślenie:
To jest korporacja. Obowiązuje zasada:
procedura > logika
Odebrał dnia x ale w system wprowadził dnia x+1czego tu nie rozumiesz nie płacą mu za nadgodziny paczki leżały na busie
No nie odebrał, a Inpost ma zgłoszone 3 moje interwencje na infolinii w tym dniu, w dniu kolejnym skargę na kuriera i pracowników infolinii, mam również maila z przeprosinami i informacją o wyciągnięciu konsekwencji od @InPost ... Wszyskto w temacie odbioru widać jak na tacy, z tym że mając np. wadę wzroku można mieć problem z zauważeniem niektórych rzeczy...
Chodzi o odbiór z twojej lokalizacji czy paczkomatu/punktu?
Z mojej firmy, odbiór przez kuriera, zlecenie odbioru potwierdzone emailem przed godziną graniczną.
Formalnie termin odbioru nie gwarantowany, lecz deklarowany. Nie ma więc podstaw do reklamacji, chyba że spowodowało to opóźnienie w doręczeniu w stosunku do terminu gwarantowanego (a w usługach Inpostu z przedrostkiem Allegro nie ma terminów gwarantowanych, więc nie ma opóźnienia).
A i jako ciekawostkę dodam, że raz uzyskałem odszkodowanie od Poczty Polskiej, bo kurier zamiast przyjechać po paczkę pomiędzy 12-14, przyjechał przed 18. Przesyłka dotarła do celu dzień później. Wypłacili 2x koszt przesyłki. Tylko ja reklamowałem opóźnienie w doręczeniu, a brak odbioru w terminie podałem jako powód opóźnienia.
@pecela Tylko że mi chodzi o wykluczenie tych przesyłek z jakości sprzedaży a nie o odszkodowanie czy cokolwiek innego. Konsultant Allegro zdaje się tego nie rozumieć i z uporem maniaka powtarza jak mantrę że przewoźnik tego nie potwierdza i mam składać reklamację. Co tu jest do potwierdzania? Wystarczy spojrzeć na daty przygotowania przesyłek, zlecenia odbioru i odbioru. Dramat.