anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

komentarz negatywny

zdrowe-sny
#2 Obserwator

Dostałam komentarz, że produkt się złamał po tygodniu. Problem w tym, że klient anulował zamówienie przed wysyłką, wprawdzie mieliśmy już utworzony list przewozowy, ale skoro odstapił od umowy to po co narażać się na koszty wysyłki. Pieniądze zwróciłam tego samego dnia. Po miesiącu klient napisał, że będzie negatyw za opóźnienie, więc odpisaliśmy że odstąpil od umowy a pieniądze zwróciliśmy. Negatyw się pojawił więc chciałam żeby go allegro usunęło i teraz najlepsze.

"niestety, w tej sytuacji nie jesteśmy w stanie zweryfikować, czy kupujący wszedł w posiadanie towaru. Nie wynika to jednoznacznie z danych, które posiadamy. 
W takim wypadku procedura nie zezwala mi na ingerencję w komentarz. Rozumiem Państwa tok myślenia, jednak możemy ingerować w opinie tylko w jednoznacznych przypadkach." - tak mi odpisało allegro.

Proszę mi odpowiedzieć, dlaczego jestem traktowana jak oszutka, dlaczego z góry się zakłada że to moja wina?

Ze niby w jaki sposób dostał ten towar, za darmo?

Allegro dopuszcza sytuację że kupił klient na innym portalu a komentarz wystawił na allegro? Czy to jest dopuszczalne? 

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@zdrowe-sny próbuj ponownie może za którymś razem trafi na normalnego konsultanta i usunie. Co nie zmienia faktu, że kupujący może wystawić ponownie np. bez treści.

Jeżeli faktycznie jest tak jak opisujesz może rozważyć wysłanie kupującemu pisma od papugi?

oznacz moderatorów

cFiat
#12 Orędownik

Skoro klient mija się z prawda to radze wysłać pismo przedsądowe, często skutkuje, jak nie działa to sprawa w sadzie, trzeba raz na zawsze pokazać że prawda leży tam gdzie leży aby ludzie przestali kłamać.

oznacz moderatorów