Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie wiem czy siąść i płakać czy się śmiać , ale po tej sytuacji to już tu nie zostanę całe szczęście ze są inne kanały i portale sprzedaży. Po 3 tygodniach milczenia allegro odpowiada sprzecznie z tym co się wydarzyło i co potwierdzali ,blokada dalej nieściągnięta ,a winne będą zrzucać na organ zgłaszający, tylko nie oni odpowiadają za programy i systemy wewnętrzne allegro które decydują o pozycjonowaniu i sprzedawaniu ofert. Rozumiem tylko jedno prezes allegro ma nas daleko gdzieś i nie ważny jest podmiot sprzedający z którego ma zyski, po 34 latach spędzonych na allegro mówię stop koniec.
Ta pseudo ochrona marek powstała wyłącznie w dwóch celach:
- wyrzucenie prywatnych użytkowników odsprzedających używane przez siebie przedmioty na Allegro Lokalnie, gdzie prawie nikt osobno nie zagląda, a na głównym Allegro praktycznie nie widać ofert z Allegro Lokalnie,
- eliminowanie konkurencji na podstawie "anonimowych zgłoszeń złożonych przez anonimowe podmioty".
ŚMIECH NA SALI 🤣🤣🤣 Choć to niestety śmiech przez łzy, bo jeszcze 1-2 lata temu Allegro było dobrym portalem zakupowym, a przed wprowadzeniem najgorszej zmiany w historii (katalogu produktów), która była pierwszym gwoździem do trumny - Allegro było wręcz bardzo dobrym portalem zakupowym.
To fakt z niektórych rzeczy można było się cieszyć ale z większości można tylko płakać, jestem na allegro od 2000 roku wiec swoje tu przeżyłem, ale po tej sytuacji mowie koniec, są inne portale gdzie sprzedaje się łatwiej, a samo wystawianie ofert jest po prostu idealne, tu ja nie wiem kto podejmuje decyzje ale raczej są to osoby które ze sprzedażą nie maja nic do czynienia, bo zamiast ułatwiać funkcjonowanie to ciągle idzie w tą drugą stronę aby tylko utrudnić. Mam nastu znajomych przedsiębiorców którzy już dawno zrezygnowali z tego portalu i niestety musze pójść w ich ślady. Ten co tworzył program ochrony marek na pewno nie współpracował z żadna marką nigdy ,a już na pewno nie z osoba która tworzyła program jakość sprzedaży. To wszystko nie gra ,pracownicy są niekompetentni , już samo to że na jedna sprawę odpowiada 10 różnych pracowników świadczy o wszystkim, allegro widzi tylko taniość nie jakość.
hej jak tam Twoja sprawa? Mamy podobną sytuacje, bezpodstawne oskarżenie o sprzedaż podróbki. Sztuczna inteligencja wyłapała anomalie cenową w naszej ofercie, jednej na podan 5000 ofert, uznała to za podróbkę, bez żadnego dowodu i zgłosiła do allegro. Przyznali nam -150pkt. Jeśli w przeciagu 180dni sie to powtórzy wylatujemy z allegro bo 90% naszego asortymentu to marki chronione. Niby dalej mozemy działac ale człowiek spac nie moze, czy sie jutro nie obudzi rano i sie nie okaże że Cie ktoś znowu zgłosił.
Ni jak się ma, nie ma żadnego kontaktu z allegro, 0 odpowiedzi na sprawy, 0 odpowiedzi na skargę na pracowników , kompletnie 0 pomocy. Po usuwali stąd nie które wypowiedzi ludzi oraz zrzuty ekranów które wstawiłem by pokazać ich niekompetentność, najpierw potwierdzają wszystko że ok potem z tym nic nie robią ,a na koniec twierdza ze firma zgłaszająca nie wycofała zarzutów, ja mam całą korespondencje i z firmą i z nimi, firma wycofała się po dniu od usunięcia jak przedstawiłem ze nie mają racji, firmy które zgłaszają bazują na sztucznej inteligencji i na podstawie zdjęcia chcą twierdzić czy cos jest oryginalne czy nie, wyśmiałem ich bo mimo mojego ponad 20 letniego doświadczenia gdzie jestem biegłym ekspertem w odzieży , czasem mam trudność w ręku rozpoznać fejka a co dopiero po zdjęciach. Wymyślili program na którym zarobią, który nie współgra z systemem oceniania i punktacji za który pozycjonowane są oferty teraz wszystkie oferty mam na szarym końcu, u was tez tak będzie ,najlepsze jest to ze jeszcze pisali wcześniej ze wszelkie roszczenia spowodowane z tego tytułu powinienem żądać od firmy zgłaszającej bo oni są organem wykonawczym, tylko ze firma wycofała zarzuty ,a oni przez dwa miesiące nie zrobili nic i nie usunęli sankcji, cyrk. Teraz tylko pozostaje UOKiK droga sadowa, i oficjalna skarga do Moncler bo firma która wycofała oskarżenia tez milczy po tym ja grób.
napisałem do oficjanego i jedynego serwisu marki dyson w Polsce. Serwis stwierdził, że ze zdjęć online nie da się stwierdzić autentyczności produktu. Tak więc podmiot uprawniony nie ma żadnych podstaw do twierdzenia, że oferowaliśmy podrobiony produkt. Mam nadzieje, że taka sytuacja kiedys trafi na kogoś kto ma czas i pieniądze i wyjasni tym podmiotom, że łamią prawo i stosują mechanizmy zmowy cenowej. Ich mechanizm działa tak że wykrywa "zbyt tanie" oferty i po prostu niszczy ich konkurencyjność na rynku, nie będąc w stanie udowodnić że ktoś oferuje podróbki. Jest to oczywiście niezgodne z prawem. Ja sobie moge kupić towar X za 5000 a sprzedać go za 2000 jeśli potrzebuje pilnie gotówki na leki albo zeby zapłacić czynsz, i zaden podmiot nie ma prawa na to wpływać.