Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od prawie dwóch tygodni czekam na odpowiedź od Allegro, jakim prawem kupujący może odstąpić od umowy przed dokonaniem zakupu, odpowiedzi się nie doczekałem (pomijam oczywiście niczym nie poparte odpowiedzi botów itp).
Modus operandi:
Kupujący dokonuje zakupu 2szt towaru, tak by się załapać na wysyłkę smart. Towar załóżmy po 25zł/szt. Następnie jeszcze przed potwierdzeniem zamówienia i dokonaniem płatności, w wiadomości do sprzedającego dokonuje wpisu: "Proszę o wysyłkę jednej sztuki, za drugą sztukę proszę o zwrot wpłaty".
Tyle. Odstąpienie od umowy przed jej zawarciem.
Błagam moderację, bez wpisów w stylu "Kupujący może odstąpić od umowy już chwilę po dokonaniu zakupu", bo już mam dosyć czytania tego, tu mówimy o odstąpieniu od umowy przed zakupem. Proszę o podstawę prawną takiego działania kupującego i wyjaśnienie dlaczego to tolerujecie.
Punto.
@TechartGSM Coś się nie zgadza. Raz piszesz, że dokonał zakupu, a potem że odstąpił przed zakupem - co oczywiście nie jest możliwe.
Tak czy inaczej, te wszystkie patologie generuje potwór Smart!, powoli pożerający Allegro, i nas razem nim
Wszystko się dokładnie zgadza, przeczytaj jeszcze raz. W trakcie składania zamówienia, a przed jego złożeniem, jest dostępne pole "Wiadomość do sprzedającego". Skoro ktoś tam coś wpisał, to... No właśnie.
@TechartGSM OK, racja. Ja bym mu oddał za całość, i niech spada. To Allegro wyhodowało takich cwaniaczków, więc niech się z nimi samo użera
Mi chodzi o jednoznaczne i podparte podstawą prawną bądź punktem regulaminu serwisu stanowisko Allegro w tej sprawie. Doczekać się nie mogę, jestem ciekaw dlaczego. Może to Trudne sprawy, albo Ukryta prawda...
@TechartGSM Nie doczekasz się czegoś co nie istnieje xD
@TechartGSM poproszę o numer zgłoszenia, w którym czekasz na odpowiedź i numer zamówienia, którego dotyczy.
48587319
cf1e2d70-ce7d-11ef-bf15-cbeed2b73e73