anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Konta Powiązane - Blokada

dstrzepek3
#7 Wielbiciel#

W dniu wczorajszym została na mnie nałożona blokada sprzedaży na główne konto. 

System allegro wykrył powiazania między kontami (nic dziwnego). Faktycznie 3 konta dotyczą jednego podmiotu gospodarczego, czwarte konto natomiast zarejestrowaną jest na inną firmę. 

Allegro nakłada blokadę na moje 3 konta - tłumaczenie wykryliśmy powiązania i koniec dyskusji. Myślę ok, jakoś się spróbuje dogadać. 

I teraz paradoks zakładamy 3 dyskusje. 

1 - konto nazwijmy to poboczne udaje się bezproblemowo rozwiązać. 

2 - konto główne i tutaj zaczyna się zabawa, nie odblokujemy bo jakość sprzedaż na koncie zupełnie innej firmy spadła poniżej poziomu neutralnego (jaki ja mam na to wpływ ? - przecież nie odpowiadam za to, można tłumaczyć itd.)  Codziennie tracimy sporo pieniędzy przez to, że ktoś stwierdził, że dwa osobne podmioty są powiązane.  

3 - konto które nas nie dotyczy notabene, znajomy rozwiązał już sprawę połowicznie. Proszę mi powiedzieć jeśli ktoś ma bardzo mało sprzedaż i nie ma komentarzy od klientów. Jak ma spełnić warunek postawiony przez pracownika który brzmi mnie więcej tak " zdobądź pozytywne komentarze to Ci odblokujemy konto bo nie masz żadnych z ostatnich 30 dni ani pozytywnych ani negatywnych" to jest absurd. 

Podaje numer zgłoszenia  51336718

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @dstrzepek3, dziękuje za numer zgłoszenia.
Z tego co widzę, złożyłeś reklamację i otrzymałeś potwierdzenie 07.05 o 12:10, że została przez nas otrzymana.
Proszę Cię o odrobinę cierpliwości, pracujemy nad jej rozpatrzeniem.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

dstrzepek3
#7 Wielbiciel#

Wszystkie wymagania które zostały podstawione przez pracownika Allegro zostały spełnione dlatego proszę o odblokowanie konta Allegro. 

Czy mogę anulować reklamację, żeby przyśpieszyć proces odblokowania ? 

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@dstrzepek3 sankcjami nałożonymi na konto zajmuje się wyłącznie dział bezpieczeństwa - moderatorzy Gadane nie mają większego wpływu na przyśpieszenie i wynik takich weryfikacji. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów