anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Konto firmowe Trafność zniszczyła sprzedaż

-PRORIDE-
#12 Orędownik#

Dlaczego mając firmę i sprzedając na koncie zwykłym sprzedaż była minimum dwa razy większa niż po przejściu na konto firmowe ? Dramat żałuję że przeszedłem na konto firmowe skoro nawet nie mogłem skorzystać z pakietu powitalnego. Kiedyś miałem firmę ale ją zamknąłem aż została wykreślona i po 7 latach utworzyłem nową firmę. Allegro nie przyzna pakietu powitalnego bo już kiedyś była firma na allegro. Była ale pomysł był zły i ją zamknąłem ale nawet i wtedy nie było takiego pakietu więc go nie wykorzystałem. Z obiecanego pakietu 100 wyróżnień nawet jednej nie dali 😀 Mój problem polega natomiast na tym że wszystkie moje oferty widnieją na samym końcu listy wyszukiwania i tak np. aukcja z ramkami do samochodu Audi gdzie oferta ma 10 ofert kupujących widnieje aż na 36 stronie, a stron jest 37. To jakiś żart ?
To się tyczy sortowania wg Trafności. Mając konto zwykłe sprzedaż była minimum dwa razy większa niż konto firmowe. To jest tragedia tragedii. Przed moją aukcją z ramkami np. Audi gdzie mam 10 ofert w jednej aukcji są aukcje innych osób które nie mają w ogóle żadnej oferty kupna, a nawet i nie mają smarta albo są prywatnymi sprzedawcami i oni są na bliższych pozycjach niż moje oferty. Łącznie mam wystawionych ramek Audi pięć aukcji. Z czego jedna oferta jest na 36 stronie z 37, a cztery pozostałe aukcje na stronie 37 czyli na samym końcu listy. To jest paranoja co tu się wyprawia z tą głupią trafnością. Rozumiem aby oferta widniała gdzieś na 3 lub 4 stronie ale jakim cudem aż na samym końcu wszystkich stron strona 36 z 37 ? W tej kategorii po wpisaniu nazwy Audi wyszukuje 2214 ofert ramek audi i moje pięć ofert jest na samym końcu tej listy tak działa wspaniała trafność.
AUDI.jpg
Dziwię się jakim cudem kupujący znaleźli tą aukcję skoro widnieje na samym końcu listy. Audi to akurat popularna marka ale weźmy inny model np. Mustang gdzie po wpisaniu ukazują się już tylko 3 strony ale moja aukcja jest standardowo na końcu. Ze 167 znalezionych aukcji moja widnieje na 162 pozycji. Ostatnia strona i aukcja piąta od końca. To jest tragedia co się wyprawia na tym allegro. I tak mam z każdą marką samochodu wszystkie oferty są na samym końcu list wyszukiwania.
Mustang.jpg

Płacę w Allegro Ads 20zł dziennie za wypromowanie ale to jest jakaś fikcja bo to nic nie daje. Ten cały ADS to tragedia wystarczy mieć zainstalowany adblock gdzie mnóstwo osób go posiada na komputerach i telefonach i już nie widać żadnej oferty sponsorowanej na całym Allegro.
Ktoś powie że za mało posiadam ofert na allegro i może wypadało by zwiększyć ich ilość. Ale jak wiadomo na allegro można mieć tylko dwie takie same aukcje ale czy aby na pewno ? Wystarczy zmienić tytuł aukcji i już mamy możliwość wystawienia kolejnych dwóch takich samych. Następnie znowu zmieniamy i możemy wystawić kolejne dwie itd. Jest na allegro sprzedawca który także sprzedaje ramki pod tablice który jest mistrzem w dublowaniu tej samej oferty. Ten sprzedawca sprzedaje ramki wg kolorów i tak kolor czarny ma wystawiony w ilości 3277 aukcji 😀, po wpisaniu kolor niebieski 3251 aukcji, a czerwony sprzedaje w dwóch modelach i tak oto 2 rodzaje ramek czerwonych na jednym jego koncie są wystawione na 6461 aukcjach. Mistrz w dublowaniu tych samych ofert. Podałbym link do jego ofert ale zaraz usuną więc zamazałem jego dane na zdjęciu:
THOMAS.jpg
Mistrz w dublowaniu ofert ma konto firmowe i po wpisaniu koloru ramki w odpowiednim dziale wyświetla się aż 3277 ofert tej samej aukcji. Ktoś powie że mam ból tyłka że on posiada tyle ofert nie o to chodzi. Ten sprzedawca ma łącznie około 20 kolorów ramek, a wszystkich aukcji z ramkami ma łącznie prawie 56 tysięcy. A jak on to robi ? A w łatwy sposób wystawia każdy kolor ramki pisząc inną markę samochodu. Ramka jest uniwersalna więc pasuje do większości marek. Ale aby jeszcze bardziej powielić oferty dopisuje modele i roczniki i później miesza tytuły takim sposobem można legalnie powtarzam to jest legalny sposób na wystawienie jednego przedmiotu kilka tysięcy razy. Limit dwóch takich samych ofert na jednym koncie to jest fikcja. Czy przepisem na sukces w sprzedaży na tym portalu jest zrobienie tego samego czyli dosłownie zapchanie i zaśmiecenie allegro ?

Szanowne Allegro zróbcie coś z tą trafnością aby moje oferty nie były na końcu wszystkich list albo od stycznia ja także zaśmiecę całe allegro skoro to legalne. Jedną ramkę Audi wystawię po 1000 ofert, Bmw kolejne 1000 itd.

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

RED
#21 Demiurg#

zacznij sprzedawać na portalach konkurencji

może tam będzie lepiej

ramki do audi wystaw dla każdego modelu auta osobno

uwzględniając różnice w kolorach aut i modelach silnikowych

i będziesz lepszy od konkurencji

oznacz moderatorów