Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Od jakiegoś czasu zamiast skupiać się na czynnościach związanych z jakością mojej sprzedaży, to niestety skupiam się na zgłaszaniu ofert, sprzedawców z Chin. Czy allegro widzi problem, że oferty firm azjatyckich jak wirus łamią regulaminy, są źle opisywane, przypisywane?
- Azjatyckie NIPY podpinają podróbki lub inne przedmioty, pod faktyczne oryginalne. Tylko po to aby wyświetlały się dobre oceny. Oczywiście mogę każdy przedmiot zgłaszać i to od jakiegoś czasu robię. Niestety skala jest tak potężna, że staje się to absurdem. Dzisiaj pod jednym z moich przedmiotów znalazłem podpiętych sto innych, rzeczy. Nie jestem w stanie kontrolować każdego mojego przedmiotu.
-tworzą aukcje z nazwami nie adekwatnymi do tego co sprzedają. Po to aby jakiś przedmiot miał większe szanse na wyświetlenie.
-Azjatyckie NIPY mają bardzo niski współczynnik pozytywnych ocen. Klienci coraz częściej odwracają się od serwisu z powodu źle obsłużonych zamówień lub problemów z kontaktem. Niskie zadowolenie klientów odbija się na całej sprzedaży allegro.
To jest uciążliwe , ponieważ bardzo dużo czasu tracę na zgłaszanie takich aukcji. Kontrolowanie. A nie jestem w stanie wszystkiego sprawdzić. Nie mówiąc już o sklepach, które mają po kilkanaście tysięcy aukcji.... Krew człowieka zalewa gdy stara się aby ocena produktu była wysoka a nagle widzi "100", przeróżnych innych przedmiotów podpiętych pod produkt z Azjatyckich kont.
Czy inni sprzedający też to zauważyli czy tylko ja mam takiego pecha , że muszę ciągle walczyć z łamaniem regulaminu przez zagraniczne NIPY?
Nie usuwają bo to są ich zyski .Ktoś kto kupi produkt od chińczyka zwykle go nie zwraca bo mu się nie opłaci a kupując w kraju rezygnujesz ,odsyłasz i prowizję muszą oddać.
Największym absurdem jest to, że trzeba każda taką ofertę samemu zgłaszać. Przykład rozmowy z konsultantem allegro :
Ja: (numer oferty) Ponawiam, podana oferta jest w porządku. Chodzi o inne przedmioty do tej ofert podpięte. Jest ich prawie sto!
Konsultant : rozumiem, że chodzi o inne oferty które są podpięte pod produkt, jeżeli są to nieprawidłowo podpięte oferty to powinien je Pan zgłosić
Ja: Sto? Nie możecie jakoś masowo tego sprawdzić? Mam na prawdę wchodzić w każdą ofertę i ją zgłaszać?
Konsultant : należy zgłosić każdą ofertę, która jest nieprawidłowo podpięta pod produkt, by odpowiedni Dział mógł to sprawdzić
Tak to działa by zniechęcać do zgłaszania .Sprzedawcy obecnie to nawet nie mają czasu na walkę z nieuczciwą konkurencją a portal sam w tym nie pomaga .
Tak to niestety wygląda. Nie mówiąc o sprzedawcach, który zaniżają cenę, ponieważ nie wystawiają dokumentów sprzedaży.
Uprzejmie proszę o wypowiedzenie się pracownika allegro w kwestii problemu utworzonego tematu. Czy muszę zgłaszać pojedyńczo sto ofert z danego przedmiotu, osobiście. I tak za każdym razem? Zamiast podania numery oferty aby serwis sam to sprawdził?
Raczej sam musisz każdą ofertę zgłosić ,co nie znaczy że ją usuną .
niestety temat rzeka i bardzo widoczny na allegro. Mnie przede wszystkim razi błędne połaczenie ofert, ale to jest widać taka polityka, bo szukam konkretnej rzeczy, a wyskakują mi jakieś bzdury na setkach stron, zaczynam przeglądać, a to wszystko oferty chińczyka, różne konta, różni sprzedający i bajzel na kółkach. Ostatnio przeglądałem oferty zbiorników na deszczówkę, to miałem podpięte pod to zegarki, bransoletki, jakieś paciorki itd. Dosłownie kabaret, wchodzisz w taką ofertę, a tam opaska i w parametrach pojemność 100 litrów itd. Normalnie boki zrywać, na krótką metę to śmieszne, ale nie da się normalnie korzystać z portalu.