Witam,
proszę o potwierdzenie, czy logowanie się do dwóch osobnych kont Allegro, zarejestrowanych na osobne firmy (dwa osobne NIPy) z jednego komputera w tej samej sieci z jednym IP, może spowodować zawieszenie kont?
Zaznaczę, że konta są aktywne, opłacone i żadne z nich nie jest zawieszone.
Nie, ale tu były rożne przypadki, gorzej jak kiedyś ktoś już z tego IP korzystał i podpadł Allegro ale wówczas zablokują oba konta.
Jeśli prowadzę i optymalizuję kilka kont allegro na różnych nip-ach i któraś z firm coś wykombinuje mimo braku mojej winy to Allegro może zablokować konta wszystkich firm niepowiązanych ze sobą w żaden sposób poza moim IP? Jaki miałoby to sens?
Nie wiem czy może ale tak robią. Były tu wpisy gdzie podobno powiązywali konta po 8 latach już bez powiązań (jak np 8 lat od rozwodu i była żona coś na swoim wywinęła). Jak wchodzisz na wszystkie to polecą po wszystkich i każą się kontaktować z tego czy tamtego konta. U Ciebie jeszcze pół biedy, bo możesz to zrobić. Byli tu ludzie nie mający pojęcia o jakie konto chodzi, a danych w związku z RODO Allegro podać nie chciało. To nie do odblokowania. Oczywiście wiadomo trzeba brać poprawkę na to, że nie każdy całą prawde pisze, jednak skala postów ewidentnie świadczy o problemie...
Mam tylko nadzieję że samym IP się nie kierują,.bo te zmienia się jak rękawiczki. Większość dostawców internetu przy każdym logowaniu użytkownika do sieci zmienia adres IP.
Bardziej prawdopodobne jest, korzystają z adresów MAC sprzętu którym logujesz się do swojego konta na allegro
@bartek14333 ale masz ich loginy i hasła ( to mogą mieć problem ) czy jesteś oddany jako pracownik do każdej z nich i się logujesz swoim loginem i hasłem ?
Loginy i hasła mam może do 2 kont. Reszta poprzez dostęp pracowniczy. Te dwa sposoby dostępu do konta mogą być łączone ze sobą w przypadku blokad? Na szczęście próbuję doinformować się na razie prewencyjnie, aczkolwiek niepokoi mnie to trochę.
Oficjalnie nie uzyskasz od nich konkretnej odpowiedzi. Oni robią co chą. A w razie blokady łaskawie odpisują co kilka dni.
Problem na pewno masz, tego typu blokady to tutaj cieżka sprawa. Poszukaj sobie postów, trochę ich było i nigdy żadnych konkretów w odpowiedzi...